Hoppa till sidans innehåll

SVERIGE VANN I VIZELA

15 MAJ 2016 20:36
För andra gången på två veckor stod ett svenskt landslag som segrare i Portugal
  • Uppdaterad: 09 JUN 2016 23:09

Se ser ut att kunna bli en rolig sommar i Portugal. För två veckor sedan segrade Sverige övertygande i U23 Challenge i Porto och nu blev det åter en svensk seger efter en rysare mot Tyskland i Nationscupen.

Sverige vann sin kvalgrupp utan större problem och var på så sätt klara för semifinal. I gruppspelet briljerade Fredrik Persson med starkt spel både på Betong och EB. Framförallt betongen var Fredrik stark på. Den styrkan delade han med en annan svensk Filip Johansson. Men det var Fredrik som var etta på raka listan.

Semifinalen mot Österrike vanns sedan övertygande med 13 slag. Här var det en annan svensk, Dan Trulsson, som klev fram. Hans 45 på dubbelrundan grundlade segern.

I finalen var det en berg och dalbana. Efter EB-varvet ledde  Tyskland med sex slag. Detta underläge vände Sverige till en ledning på fyra slag i slutet på betongvarvet. Tyskland kom igen och ledde sedan med ett slag men när båda varven var avklarade var ställningen oavgjord. I finalen gjorde Filip Johansson utmärkta 43 på dubbelrundan.

Sudden stundade och denna vann Sverige på första banan..

Förbundskapten Lars Kvael var givetvis nöjd med den svenska insatsen. Förberedelserna har inte varit optimala med en hel del regn under framförallt träningsdagarna. "Vi har en del kvar att lära och några bollar kommer att bytas till mästerskapet i sommar". Men det är just det Nationscupen är till för. Att lära sig banorna. 

Men att slå Tyskland är alltid en bra känsla oavsett i vilket sammanhang det sker.

Resultat

Skribent: Bengt Svensson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png