Hoppa till sidans innehåll
Foto: Hans Bergström Sara Karlsson

Saras fantastiska Augusti

13 SEP 2012 20:20
Sara Karlsson från Olofström har under Augusti fått ett internationellt genombrott och bangolf.se fick ställa några frågor till Sara med anledning av detta.
  • Skapad: 13 SEP 2012 20:20

bangolf.se: Först av allt ett stort grattis för en fantastisk mästerskapsmånad för dig Sara. Först lagsilver och individuellt brons på JVM och sedan guld i Porto. Hur känns det nu så här tillbaks i vardagen igen?

 

SK:Tack så mycket! Det känns bra och jag kan drömma mig tillbaka till dessa framgångar med ett leende på läpparna.


 

bangolf.se: Om vi börjar med JVM och din medaljer där. Kan du berätta lite med dina egna ord om vad som hände?

 

SK: Det som hände var att jag kopplade bort min placering och försökte spela så bra som möjligt. Jag gick 19 på eb:n men efter det varvet så kollade jag inte om jag hade plockat in några slag på de andra utan fortsatte med att spela sista filtvarvet. Det rullade på och kan även säga att det var lite tack vare Lina som gjorde att jag bara körde på för vi hejade på varandra hela tiden. Jag hade aldrig någon koll på hur jag själv gick gentemot de andra tjejerna. När jag kom till de tre sista banorna så förstod jag att jag går nog riktigt bra, jag märkte hur folk började samlas för att kolla på mig och jag blev riktigt skakig. Men jag spelar som bäst när jag är nervös och avslutade 2, 1, 1 och gick 23. Efter detta kunde jag kolla vilken placering jag hade och jag är jättenöjd med min insats!


 

bangolf.se: Sedan åkte du nästan direkt till Porto, var det inte jobbigt att vara hemifrån så länge?

 

SK: Ja, jag var endast hemma i en dag så det var jobbigt att vara ifrån vänner och familj så länge men det är riktigt roligt att åka iväg och vara i sin egen lilla bubbla :)


 

bangolf.se: Väl framme i Porto så inledde ni bra och ledde laget efter dag 1. Dag 2 föll ni tillbaks till fjärdeplats och missade medalj. Berätta om känslorna i laget efter den dagen?

 

SK: Vi var lite besvikna och ledsna att vi missade medalj men samtidigt så var vi nöjda med vårt spel och om man jämförde från träningen så var vi betydligt bättre på eb:n på tävlingen och ungefär lika på betongen.


 

bangolf.se: Berätta sedan om fredagen då du tog ditt guld. Du inledde bra, när började du tänka på medalj?

 

SK: Efter den första dubbelrundan då jag såg att jag låg etta. Redan innan sista dubbelrundan så blev jag riktigt nervös.


 

bangolf.se: De sista banorna på sista varvet blev en rysare med både bra spel och enkla missar av både dig och Bianca. Berätta hur det kändes att spela de där sista banorna?

 

SK: Jag har aldrig varit så nervös i hela mitt liv. Mina ben och armar skakade av bara tanken att jag kanske vinner detta. Jag hade ett enormt publikstöd som hjälpte mig mycket men efter bana 16 kände jag att jag måste göra något för att lugna ner mig så jag tog en toalettpaus för att lugna nerverna. När jag väl kommer tillbaka så visste jag att jag måste spika både 17 och 18 för att vinna. Jag spikar 17 och blir enormt nervös (därav min långa koncentration på bana 18) och jag tänkte bara "om jag spikar så vinner jag".


 

bangolf.se: Och sedan kom du fyra på matchspelet. Var det svårt att fokusera om eller är du nöjd med fjärdeplatsen?

 

SK: Ja det var svårt att ställa om sig och koncentrera sig på nytt, det var som att komma till en helt ny anläggning. Jag hade inga förväntningar på denna dag men jag skulle göra så gott jag kunde. Är jättenöjd med min fjärdeplats i cupspelet.


 

bangolf.se: Du slog dessutom ett världsrekord på filt för damer på 23 slag i Bad Munder, tidigare innehavt av just Bianca Zodrow från 2003. Hur känns det att vara världsrekorinnehavare?

 

SK: Jag visste själv inte om det förrän det var flera som sagt det till mig. Det känns coolt och roligt :)


 

bangolf.se: Har det blivit uppmärksamhet när du kommit hem kring ditt guld?

 

SK: Ja, jag blev bemött med blommor och tårta av familjen och av Gert Svensson. Dagen efter firade vi mitt guld i klubbstugan med en Sverige-tårta och fler blommor från klubben och kommunen.


 

bangolf.se: Vad händer härnäst i ditt bangolfliv?

 

SK: Nu blir det en liten paus från bangolfen. Ska komma igång med skolan men snart börjar inomhussäsongen och då kommer jag spela en hel del!


 

bangolf.se: Siktar du på att återvända till Bad Munder och VM nästa år?

 

SK: Ja jag kommer satsa nästa år och jag hoppas verkligen att jag får komma tillbaka till Bad Münder och spela för det var riktigt kul!

Skribent: Hans Bergström

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png