Hoppa till sidans innehåll
Foto: Hans Bergström Jonas G

Snopet svenskt slut i cupspelet

01 SEP 2012 19:49
Bangolf EM avslutades med ett snopet svenskt slut. Både Jonas Gustafsson och Sara Karlsson förlorade sina bronsmatcher och Sverige blev utan medaljer i det avslutande cupspelet.
  • Skapad: 01 SEP 2012 19:49

 

Dagen inleddes med återigen friska vindar och det var chansartat och svårspelat i en redan från början chansartad spelform som cupspel. I den inledande rundan för herrarna vann Peter, Jonas, Filip J och Ulf sina matcher medan Gustav och Filiph S förlorade.

Guffe hade sedan oturen att möta en för dagen otroligt spelande Italienare, Paolo Porta. Paolo förlorade på sina fem matcher idag enbart 8 banor. Tre av dessa åtta vann Guffe, men Paolo vann ändå till slut med 3-5. Men Paolo hade bara börjat sin utslagning av de svenska herrarna. I kvartsfinalen var det Filip Johansson tur att åka ut i en jämn match mot Paolo (1-3) och i semifinalen fick Jonas Gustavsson respass med 1-5.

Vindarna erstattes efterhand med en tryckande värme som kom att ställa till en del problem för coacherna med bollvärme som plötsligt var helt annorlunda.

Paolo Porta har trotts att han uttalat inte gillar cupformen blivit något av en cupspecialist. 4 i Odense, kvartsfinal i Stockholm och ni finalvinst och guld mot Herbert Ziegler från Österrike.

Jonas fick spela bronsmatch mot gårdagens segrare Achim Braungart-Zink. Det gick inte vägen utan Jonas slutade på en snöplig fjärdeplats efter förlust med 2-5.

Hos damerna var det bara Sandra och Sara som var kvalificerade för cupspelet. Efter inledande vinster för båda, där Sara vann först i Sudden Death mot Yvonne Klukas, Schweiz, så fick dessa två svenska tjejer lite oturlig möta varandra i kvartsfinal.

Kvartsfinalen mellan de svenska tjejerna vanns av Sara som därmed fick spela semifinal mot svårspelade Karin Heschl från Österrike. Sara spelade bra på EB och det stod 1-1 efter halva matchen. Men spelet på betongen stämde inte lika bra idag för Sara och Karin kunde vinna med 4-1 till slut.

I bronsmatchen fick Sara möta sin kombattant från igår Bianca Zodrow. Det syntes tydligt att Bianca var revanschlysten och hon öppnade med att leda med 2-0 efter EBn. På betongen var det dock Sara som kunde svara och var ifatt efter 3 banor på betongen. Sedan vann Bianca bana 12 som de svenska hade stora problem med idag i värmen och denna ledning kunde Bianca hålla ända till sista banan som hon spikade för att avgöra bronset till Tyskland.

Så två svenska fjärdeplatser till slut idag i en lite snöplig avslutning på EM. Vann damfinalen gjorde Anne Bollrich som tillsammans med Achim Braungart-Zink får utnämnas till EMs kung och drottning, båda med tre medaljer (Guld-Guld-Brons). Bara Martin Lundell är vassare i år.

 

Resultat cupspelet

Bilder Matchspelet

Skribent: Hans Bergström

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png