Hoppa till sidans innehåll
Foto: Björn Dinau Uppsala i träning på hemmabanorna

TANTO JAGAR UPPSALA I ELITSERIENS AVSLUTNING

17 JUL 2014 23:26
Nykomlingarna i överlevnadsstrid.
  • Skapad: 17 JUL 2014 23:26

Den tredje och sista omgången av elitserien avgör inte bara vilka som kan titulera sig svenska mästare. Den avgör också vilka som i och med silvermedaljen kniper Sveriges andra plats i Europacupen. I andra änden av tabellen slåss lagen om att hålla sig på rätt plats om nedflyttningsstrecket. Ty två lag måste efter helgen lämna bangolfens finrum.

 

Enligt hemmalagets Carl-Johan Ryner finns det på anläggningen i Uppsala inga transportbanor, men inte heller några riktigt svåra banor. Något knepigare än övriga är i alla fall bana 2, dubbelkullen och bana 18, fönstret. Han siar om att de bästa lagen kommer att snitta runt 22,0. Carl-Johan Ryners Uppsala får finna sig att ha favorittrycket på sig då man leder serien, har hemmaplan och många gånger tidigare har visat att man klarar av liknande situationer.

 

I fjol slutade Tantogården tvåa och det är även den placering man har inför matcherna i Uppsala. Man jagas dock av två lag som brukar vara mycket framgångsrika på EB, Skoghall och Kungälv. Inför avslutningen ligger Tantogården tre poäng före Kungälv och ytterligare två före Skoghall. Klar fördel Tanto således, men på frågan om de slår Tantogården säger Kungälvs Björn Dinau:

- Ja!

Gustav Björnberg kontrar för stockholmarnas räkning genom att konstatera:

- Vi ska göra allt vi kan och kommer väl förberedda. 

 

Även i elitseriens bottenskikt ser upplösningen ut att bli dramatisk och nervdallrande. Sämst utgångsläge har Olofström som parkerar på åttonde och sista plats med sex poäng. Till räddningen  skiljer det tre poäng och ett gäng slag. Men oj vilka krigare man var visat sig vara. Det unga Blekingelaget ger aldrig upp på förhand. Hittar man bara tillbaka till förmågan från förra året att dra det längsta strået i de jämna matcherna så kan kontraktet förnyas. 

- Men nu måste alla som spelar prestera, säger Olofströms Fredrik Tagesson till bangolf.se

 

Poängen före Olofström ligger Sundsvall. Till skillnad från Olofström handlar det här om ett riktigt rutinerat gäng som dock varit ojämna i elitserien så här långt.

 

Örebro (i svarta tröjor) och Olofström (i blåa tröjor) är båda inblandade i toppstriden. Än så länge ligger dock Örebro på rätt sida strecket.

Örebro (i svarta tröjor) och Olofström (i blåa tröjor) kämpar om att hamna ovanför nedflyttningsstriden. Och tvärtemot bilden så är Örebro i nuläget ovanför strecket och Olofström under. 

 

Ovanför strecket hittar vi Södertälje på tio poäng och nykomlingen Örebro med nio poäng. Örebro tog nio poäng på hemmafilten i maj men kammade noll när det var betongspel. Laget behöver se till att vinna matcher annars blir elitseriesejouren ettårig. Något som kan bli en fördel för Örebro är att man har klart bäst slagsantal av de fyra lagen i bottenstriden. Örebros Robert Gustavsson menar att man har slutat titta bakåt och bara ska förbi Södertälje. Och han vet vad som behöver ändras:

- Vi behöver knyta ihop säcken bättre i de tajta matcherna helt enkelt. 

 

Södertälje är ett stabilt elitseriegäng och mycket tyder på att man även denna gång hamnar på rätt sida om nedflyttningsstrecket. Notabelt är att Södertälje denna säsong har varit inblandade i många hårda matcher där marginalen bara har varit ett slag. Kommer man lyckas vinna de jämna matcherna i avslutningen?

 

Lördag morgon bjuder på två riktiga fyrpoängsmatcher. Dels möts tvåan Tantogården och trean Kungälv där Tantogården har chansen att ta ett rejält grepp om Europacupplatsen, dels möts Örebro och Sundsvall. Seger för norrlänningarna och man har samma poäng som Örebro på säker mark. 

 

Sjöviken eller Jönköping?

Även Division 1 spelar sin sista omgång denna helg. I norrserien har Tyresö så här långt haft uppvisning och lär säkra avancemanget till elitserien på Eskilstunas filtbanor. Man leder med sex poäng före Skoghall 2 vilka inte kan avancera uppåt och har hela åtta poäng till godo på hemmalaget Eskilstuna.  I botten är Enköping avsågade medan VK-78 och Haga i första hand är de lag som gör upp om att undvika den andra nedflyttningsplatsen. Direkt på lördag morgon möts man i första omgången.

 

I Division 1 Södra ser det på förhand ut att bli mer kamp när serien avslutar med betongspel i Askim. Jönköping och Sjöviken ser ut att göra upp om seriesegern och den är viktig då endast ettan går upp till elitserien. Jönköping har två poäng och 40 slags fördel, men i serien finns många vassa lag som kan sätta käppar i hjulen för segeraspiranterna. Göteborgssorg råder i tabellen då Askim verkar få nöja sig med en mittenplacering medan Tuve och Gullbergsbro tagit så få poäng i botten att ett smärre mirakel krävs för att man inte ska tvingas ta ett kliv nedåt i seriesystemet. Här kan dock Gullbergsbro sätta hopp till att deras andralag vinner division två.

 

Resultat Elitserien EB Uppsala

Resultat Division 1 Norra Filt Eskilstuna

Resultat Division 1 Södra Betong Askim

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png