Hoppa till sidans innehåll
Foto: Björn Dinau Carl-Johan Ryner efter segern i sista matchen.

TIONDE RAKA ELTISERIEGULDET

20 JUL 2014 15:46
Tanto vinnare i silverkampen. Olofström och Sundsvall lämnar.
  • Skapad: 20 JUL 2014 15:46

Uppsala BGK fortsätter sin dominans i elitserien. Vid seriens avslutning den gångna helgen på hemmabanorna var man det klart bästa laget. Vad sägs om sju segrar och över 40 slag bättre än nästbästa lag. Endast i en match, den nästsista mot Skoghall fick man verkligen bekänna färg men till sist vann man även den. När elitseriesäsongen 2014 nu summeras så ståtar Uppsala med 20 segrar och en enda förlust.
- Riktigt stort att gå igenom serien med bara en förlust, säger Uppsalas Carl-Johan Ryner. Vi gör en fantastisk avslutning på hemmaplan med idel vinster trots att vi går runt på sju gubbar.  

 

Uppsala vann i fjol Euroapcupen och som försvarande mästare var man redan klara för årets upplaga av tävlingen. Det innebar att det bäst placerade laget i elitserien förutom Uppsala också skulle kvalificera sig för tävlingen. Tantogården låg bäst till en förlorade i första matchen mot jagande Kungälv och hade då endast en poängs fördel. Den andra omgången på lördagen stördes dock av regn vilket gjorde att Kungälv kom av sig i sin match:
- Vi leder med sju slag och det är 23 banor kvar, men när spelet återupptas så bara missar vi, en kollektiv kollaps säger Björn Dinau till bangolf.se. Efter den chocken fick Kungälv inrikta sig på att försvara sitt brons vilket man lyckades med medan Tantogården såg till att för andra året i rad kvalificera sig för spel i Europacupen via sin silverplats.
- Det ska bli grymt roligt att spela Europacupen igen, säger Tantogårdens Gustav Björnberg. I år ska vi ge Hardenberg och Uppsala en match om medaljerna, förra året var mer "se och lära" för oss. 

 

Olofström som inför helgen låg sist räckte inte alls till och blev helt utan poäng i elitserieavslutningen och spelar 2015 i Division 1 Ytterligare ett lag skulle degraderas och den kampen stod i första hand mellan Sundsvall och Örebro. Sundsvall vann lagens interna möte på lördagsmorgonen med ett enda slag och var då ifatt Örebro poängmässigt. Örebro hade dock fördel av klart bättre slagantal. Sundsvall behövde således plocka fler poäng men trots att man verkligen försökte så räckte man inte till. Sundvall degraderas således till division 1 efter två år i högsta serien. 
- Det finns så mycket slarv som vi måste jobba bort, säger Örebros Robert Gustavsson sedan det blivit klart att laget får spela vidare i elitserien även 2015. Jag tycker i och för sig att vi hänger med ganska bra vad gäller bollval än tidigare, fortsätter Gustavsson, men vi måste förbättra vår sämsta nivå. Vi är för ojämna.  

 

Individuell var Uppsalas Carl-Johan Ryner allra bäst med 19,9 i snitt efter bland annat tre 19-varv. Tvåa på listan var Carl-Johans klubbkompis Anders Olsson medan Filiph Svensson, Skoghall var tredje bästa spelare. 

 

Jönköping och Tyresö tillbaka

Underifrån tog två lag med relativ färsk elitserieerfarenhet sig tillbaka till det absoluta finrummet. I söderettan var Jönköping det klart bästa laget vid avslutningen på betongen i Askim och när utmanarna Sjöviken förlorade lagens interna möte var det i praktiken klart. Jönköping gjorde sedan inga misstag i sina matcher mot övriga lag och spelar alltså i elitserien 2015. Lämnar serien gör Tuve Tigers och Gullbergsbro. De sistnämnda höll dock på att göra en bragdartad omgång då man alla fyra matcher på lördagen och skaffade sig häng på Malmö ovanför strecket. Men på söndagen blev det idel förluster och Malmö kunde andas ut. 

 

Norrettan spelade sista omgången på filt i Eskilstuna. Tyresö hade en klar ledning inför omgången och trots en del tappade poäng var man aldrig hotade. Laget från söder om Stockholm befiner sig därmed där man var senast 2010, i elitserien! Ett steg nedåt däremot för Enköping och VK-78 som båda hade ett svårt utgångsläge och dessutom en tung helg på de krävande filtbanorna i Vilsta.

 

Noterbart från de tre serierna är att lagen som har haft hemmabanor har kvalificerat sig högt upp i tabellerna. I elitserien slutade de 1-2-6, i söderettan 1-3-5 och i norrettan 1-2-3.

 

Resultat Elitserien

Resultat Division 1 Södra
Resultat Division 1 Norra

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png