Hoppa till sidans innehåll

TUFF KAMP OM MEDALJERNA IMORGON

05 OKT 2018 22:57
Uppsalas herrlag innehar ledningen även efter andra dagens spel medan både Skoghall och damlaget från Uppsala ligger på bronsplats.
  • Skapad: 05 OKT 2018 22:57

Uppsalas ledning inför dagens spel var 16 slag, vilken efter dagens fyra varv har minskat till 9. Tyskarna som jagar fick till riktigt låga resultat med tre 19-varv och ett 18-varv. Frågan är om de orkar hålla denna nivå även imorgon, för det kommer att krävas om de ska kunna utmana Uppsala. Som vanligt imponerar Uppsala med sitt jämna spel och ett lagsnitt på 21,4. Alltid kul när det blir ett 18-varv och idag får vi gratulera Calle till detta!

En bra bit efter Uppsala och Hardenberg-Pötter återfinns även idag Skoghall på en 3:e plats. Dock är bronset inte på något sätt säkert eftersom österrikarna har exakt samma resultat inför morgondagens avslutande tre varv. Fokus och lagpepp kommer att vara viktigt och självklart värker tummarna här hemma medan resultatlänken uppdateras.

Om det var spännande igår i damtävlingen så har det inte varit mindre spännande idag. Med de små marginalerna så har platserna skiftat mellan lagen en hel del under dagen. När spelet avslutats för dagen så ligger tjejerna på en bronsplats. Hack i häl jagar dock ett av de tjeckiska lagen samt italienskorna, båda lagen endast 2 slag efter Uppsala. Upp till silver och guld är det inte mer än 7 respektive 10 slag så här blir det nervpirrande imorgon för oss som hejar på. För tjejerna är det bara att fortsätta sitt trygga spel som de visat att de har.

Det här är känslan och upplevelsen som vi har här hemifrån men hur känns det då för spelarna på plats? Medias Simon Levander har lyckats få svar på detta genom några snabba frågor till lagen så här på kvällskvisten.

Tre snabba frågor efter Dag 2
SBGF Media

Tre snabba frågor till Uppsalas Herrspelare, Anders Wiklund

Fråga 1: Hur har dagens spel känts jämfört med Dag 1?
-Vi har haft lite sämre starter generellt mot igår så det har varit tufft mentalt. Bana 2 och 3 är ganska svåra och där har vi inte varit bra idag. Så det har varit tufft, men vi har kämpat bra.

Fråga 2: Hur har atmosfären varit på plats?
-Det är bra stämning på anläggningen så atmosfären är som den brukar vara på Europacupen, eller Champions League som tävlingen nu ska heta.

Fråga 3: Ni hade en stor ledning inför Dag 2, men tyskarna har verkligen gett er en tuff match idag och det är nu nere i nio slag, hur går tankarna inför morgondagens spel?
-Vi vet om att Hardenberg är bra, så att det skulle vara hårt är vi väl förberedda på. Inför i morgon så bryter vi ner tävlingen i delmål. Målsättningen är att vinna varje runda.

Tre snabba frågor till Skoghalls Herrspelare, Sebastian Ekängen

Fråga 1: Hur har dagens spel känts jämfört med Dag 1?
-Dag 2 har känts bättre som man även kan se på resultaten jämfört med igår. Inte många mindre slag idag än igår, men ändå i rätt riktning.

Fråga 2: Hur har atmosfären varit på plats?
-Idag har det varit lite mer livat än igår. Ju närmare slutvarven vi kommer desto ännu bättre atmosfär kommer de va då de kommer garanterat vara ett hålligång.

Fråga 3: Ni verkade ha fäst ett grepp om tredjeplatsen, men under dagens sista varv kom det österrikiska laget ikapp, hur går tankarna inför morgondagens spel? 
-Tankarna inför imorgon med en delad 3:e plats med det österrikiska laget är väl att bara fortsätta med vårt spel, hålla fullt fokus och med lite mer spik på blixten (bana 18) än idag så ska de nog gå vägen att vi kniper bronset

Tre snabba frågor till Uppsalas Damspelare, Sandra Kungsman

Fråga 1: Hur har dagens spel känts jämfört med Dag 1?
- Idag började dagen lite annorlunda då Felicia vaknade med feberfrossa och illamående. Så vi visste inte om hon skulle kunna komma till start. Men med lite extra vila så stod hon där på bana 1 i morse. Men hon mådde inte bra, men det har hon inte visat i sitt spel idag. Så vi andra ville bara hänga på, så vi spelade otroligt mycket bättre idag som lag. Vi bytte även någon/några bollar på vissa banor. För det visade sig att tex. på bana 16 så rullade bollen ur green, vilket den inte hade gjort nån gång under träning. Men det visade sig att arrangörerna tvättat banorna inför tävlingsdagen. Så vi fick byta boll till idag så vi inte skulle få långläge.

Fråga 2: Hur har atmosfären varit på plats?
-Atmosfären har varit bra. Vi har hörts när vi spelat bra och det har gjort att vi spelat bra också. Man vill liksom hänga med tåget.

Fråga 3: Det har verkligen varit ett getingbo och olidligt spännande om placeringarna under dagen, har det påverkat dig något och hur går tankarna inför morgondagens spel? 
-Inget som vi har kollat på så mycket. Vi har mest kört vårt spel. Men klart man kollar lite när man spelat klart. Men vi kan inte påverka vad dom andra spelar. Imorgon har vi slagläge. Att jaga dom andra är ju alltid roligare än att bli jagad. Så vi ska kämpa in i det sista och inte ge upp. Och hoppas vi kan få med oss en medalj hem.

Följ resultaten här: Europacupen, Porto 2018

Skribent: Agneta Harrysson
E-post: Adressen Gömd

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png