Hoppa till sidans innehåll

TYSKLAND VANN I ASKIM

24 MAJ 2015 17:18
Bäst när det gäller som vanligt
  • Skapad: 24 MAJ 2015 17:18

Det börjar bli en tradition. Tyskland vinner alltid. De har en för oss svenskar frustrerande tradition att hur än ligger till under tävlingen så kan man aldrig räkna bort dem. Så också i Nationscupen för oldtimers.

Men vi börjar väl med det positiva. Och det fanns mycket sådant. Sverige ställde upp med tre lag och samtliga dessa lag tog sig fram till en semifinalplats. Bäst gick det rör Sveriges lag 2 som vann A-gruppen. Laget hade kvalificeringsrundornas två bästa spelare Bernice Thors och Daniel Ågren. Laget vann gruppen fyra poäng före Tyskland.

I B-grupppen blev det en uppgörelse mellan Sveriges lag 1 och 3 där lag 1 drog det längsta strået och vann med sex poäng före sina landsmän. Österrike var rejält distanserat.

I semifinalerna vann Tyskland över Sverige 1 med 18 slag och den andra var det Sverige 2 som utan problem kunde avfärda Sverige 1.

Bäddat för en spännande final. Möjligen, men inte i praktiken. Tyskland gjorde sin klart bästa dubbelrunda under helgen, 203 slag, och vann komfortabelt mot det svenska laget som gjorde sin sämsta. 20 slags skillnad var det i mål.

Som tidigare noterat, Tyskland lägger in en extra växel när det behövs och får gälla som favoriter på EM i sommar nu när de blivit bekanta med banorna.

Resultat

I Juniorernas nationscup i Ostrava slutade det svenska laget fyra efter att ha förlorat mot Tyskland i semifinalen och mpot Tjeckien 2 i matchen om  tredjepris. I kvalificeringsspelet blev Sverige tvåa så det lovar gott inför Junior-EM i sommar.

Juniorvärldsmästarinnan Jasmin Hansson visade återigen sin klass genom att vara klart bästa damjuniorspelare. Jasmin var den som hade bäst resultat av samtliga svenska spelare.

Sveriges förlust i de två sista matcherna kan säkert delvis förklaras med något så ovanligt som en skadad spelare. Elias Zachariassen skadade knäet så illa att han fick föras till sjukhus. Detaljerna kring denna händelsen är ännu oklara liksom hur Elias mår just nu.

Resultat

Representanter för A-landslaget åkte till Lahti och spelade Lahti Open. Det blev en svensk-tysk uppgörelse på herrsidan. Svenskarna var bäst på filten och tyskarna på Europabanan. Sammantaget en tysk seger genom Sascha Spreier. Bäste svensk var Markus Nilsson. 

I damtävlingen var de svenska tjejerna Marielle Svensson och Josefin Hansson överlägsna sina finska motståndare och särskilt Marielle imponerade med en stor segermarginal.

Resultat

Bilder SNC Askim söndag

Skribent: Bengt Svensson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png