Hoppa till sidans innehåll

U23 NATIONS CUP 2018 SPELAS I HELGEN

18 MAJ 2018 17:46
Till helgen spelas Nationscupen för juniorer och U23 i Cheb, Tjeckien. Det är 10 lag från 6 länder som deltar.
  • Uppdaterad: 19 MAJ 2018 10:41

Mästerkapet genomförs på bangolfanläggningen i den vackra tjeckiska staden Cheb och underlagen är Betong och EB. Sverige har i år med två lag i mästerskapet. Övriga länder är Tyskland som också har två lag, Schweiz, Österrike och Finland som har ett lag var och så hemmanationen Tjeckien som deltar med tre lag. Tävlingen startar på lördagen då alla möter alla och på söndagen spelas finalspelet i form av cupspel.

Nationscupen är den traditionella förberedelsetävlingen inför sommarens mästerskap. I augusti ska VM spelas på just denna anläggningen.

Förra året spelades U23 Challenge i Asarum i Sverige och då tog de två svenska lagen hem både guld- och silvermedaljen. Nu återstår det att se om årets lag i denna nationscup kan prestera på samma höga nivå. Det är ju alltid en fördel när ett mästerskap går på hemmaplan. Nu har lagen endast haft ett par dagars träning på dessa banor där ingen har spelat tidigare.

Svenska lagen består av: Wilma Harrysson, Jonathan Arab-Ekman, Lukas Larsson, Elias Zachariassen, Jasmin Hansson, Filip Springfeldt, James Lindström och Tommy Fröjd. Coachar dessa spelare gör Daniel Johansson och Erik Gustafsson.

Teamet kom till Cheb under onsdagen och åkte då direkt till anläggningen för att känna in banorna. I går tränades det hela dagen fram till invigningen. Invigningen bjöd på aktiviteter på anläggningen och buffé vilket var trevligt och uppskattat enligt Wilma och Jasmin, som jag fick en pratstund med på telefon senare på kvällen.

Vid lunchtid idag fick jag en kommentar om att det varit kallt under förmiddagen men inget regn och just då tittade solen fram. Och det verkar ha blivit riktigt varmt. Nu på eftermiddagen kom det även en liten rapport från coach Daniel som säger:

- Två tuffa anläggningar som kräver rätt så bra spel och det har varit bra spel från båda lagen.

Under kvällen kommer foton från dagen att laddas upp samt resultatlänk så att ni kan följa tävlingen imorgon. 

Foton från träningsdagarna

Resultatlänk

Skribent: Agneta Harrysson
E-post: Adressen Gömd

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png