Hoppa till sidans innehåll

U23 NATIONSCUP I ASKIM

02 JUN 2017 21:52
Sverige till start med tre lag.
  • Uppdaterad: 02 JUN 2017 22:00

Många av Sveriges yngre spelare har de senaste veckorna sett mycket av Askim. Förra långhelgen var det juniorläger med 20-talet deltagare och nationell tävling på söndagen.

-          Det var skoj att se att se en del spelare som aldrig tidigare har lirat betong göra det så bra, säger Daniel ”Bjarne” Johansson, Sveriges nya förbundskapten för juniorerna.

 

Mycket spel i Askim kan behövas, för i början av augusti blir det åka av när Junior-EM ska avgöras. En första indikation blir det i helgen när U23-Nationscupen spelas. Det är helt enkelt Nationscupen för juniorer som har stöpts om något och öppnats upp även för lite äldre spelare.

 

Ett av Sveriges tre lag i tävlingen består av spelare som har lämnat junioråren bakom sig:

-          Det var lite kul att det blev ett sådant lag. De är alla tidigare spelare från juniorlandslaget så de passade in i gänget direkt, menar ”Bjarne”

 

Förberedelserna till just helgens tävling har bestått av två dagars tränande:

-          Vi har mest rullat på. Det känns mest som lite extraträning inför EM, det känns inte riktigt som en Nationscup utan mer som en landskamp mot Tyskland och Österrike, säger ”Bjarne”.

 

Det hindrar honom dock inte från att ha resultatmässiga förväntningar:

-          Jag skulle gärna se att de ligger under 30 på betongen och sen kanske att de håller åtminstone 23,5 på EB:n för att känna att de ligger i fas inför augusti.

 

På EB:n kan det vara värt att notera att platån spelas som en klack. Det innebär att någon framspelningsmöjlighet inte finns. Istället gäller det att sätta bollen från utslaget.

Värt att notera på spelarfronten är att tre spelare gör sin blågula debut i helgen: Rasmus Bergkvist, VK-78, Alexander Njord, Gullbergsbro och Johan Rydberg, Olofström. På bilden syns Rasmus längst till vänster och Alexander näst längst till höger. Allra längst till höger står Uppsalas Eric Bohlin och den fjärde spelaren på bilden är hans klubbkamrat Felicia Vikström.

 

Resultat U23 Nationscup Askim

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png