Hoppa till sidans innehåll

UPPSALA BGK I LEDNINGEN

13 MAJ 2018 21:54
Marcus Larssons Uppsala BGK var bäst i premiäromgången.
  • Skapad: 13 MAJ 2018 21:54

Trots avsaknande av tre A-lagspelare, så lyckades Uppsala BGK bäst av lagen i Elitseriepremiären som spelades på Södertäljes EB-banor. Då var det andra spelare i laget som klev fram, t ex Marcus Larsson (bilden ovan) som levererade bra spel. En annan spelare var juniorlandslagspelaren och den egna produkten, Eric Bohlin som gjorde en mycket bra elitseriedebut för Uppsala BGK och Eric berättar om sin syn på helgen;

- Det var till en början lite nervöst, men jag kom in i det efter ett tag. Nivån på motståndarlagen är, så klart, högre än i divison 2, som jag har spelat tidigare i. Men jag hade också världsspelare i mitt lag, så det kändes tryggt. Jag är jättenöjd med både min och lagets insats. Som helhet spelade vi bra och 12 poäng är mer än godkänt. Det var kul att jag lyckades gå mitt lägsta varv i sista matchen mot Skoghall.

Tvåa i tabellen ligger Stockholmsklubben, Tantogårdens BGK efter att ha förlorat de två inledande matcherna, men därefter spelade laget mycket bra och vann de resterande fem matcher samt hade helgens lägsta slagantal. Alexander Dahlstedt är lyrisk över sitt lag och säger;

Vilken comeback av Erik Tiekstra (ETTA på raka listan) och fantastiskt spel av Peter Eisenschmidt också. Jag vill lyfta fram den starka kämparglöden som har saknats de senaste säsongerna men att den nu var tillbaks.

På tredje plats finns fjolårets bronsmedaljörer, Kungälvs BGK som liksom Tantogården tog 10 av 14 möjliga poäng. Tyresö BGK som var det enda laget som lyckades besegra tabellettan, Uppsala BGK ligger fyra på 8 poäng.

Först på femte plats finner vi Skoghalls BGK som endast tog 5 poäng i helgen, liksom sexan BGK Jönköping. På nästsista plats ligger hemmaspelarna, Södertälje BGK, nykomlingar i serien som inledde med två raka vinster på lördagen, men sedan tog det stopp och därefter blev det ideliga förluster. I botten ligger seriens andra nykomling, Sjöviken IF som inte alls fick spelet till att stämma. Dock lyckades man vinna lagets sista match mot Södertälje BGK då laget gick sitt bästa varv i helgen.

 

Div 1 Södra

Efter första serieomgången på Haga BGK:s filtbanor är det väldigt jämnt mellan fyra lag där det endast skiljer två poäng mellan Ettan och Fyran i tabellen. Leder gör Haga BGK på 12 poäng, samma som tvåan Malmö BGK fast med bättre slagantal. Sedan skuggar Gullbergsbro BGK och Olofströms BGK två poäng efter ledarduon. Helgens sista match kan ha stor betydelse för slutresultatet av Div 1 Södra då Gullbergsbro lyckades besegra hemmaspelarna från Haga med endast 1 slag.

Div 1 Norra

Här såg det länge ut som att hemmaklubben, MGK 49 Nyköping skulle gå obesegrade genom första seriespelshelgen, men något oväntat så fick det stryk i sista matchen mot nästjumbon, Mosås BGK med 1 slag. Leder gör istället Skoghalls BGK lag 2 på samma poäng som MGK 49 Nyköping, men med bättre slagantal.

Resultat

Elitserien, Södertäljes BGK (EB)

Div 1 Södra, Haga BGK (F)

Div 1 Norra, MGK 49 Nyköping (F)

Skribent: Mats Nilsson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png