Hoppa till sidans innehåll
Foto: Björn Dinau Jens Bergström från nykomlingen Tuve som ligger tvåa efter första omgången

UPPSALA KOPPLADE GREPPET DIREKT

12 MAJ 2013 16:45
Nykomlingen Tuve ligger tvåa
  • Skapad: 12 MAJ 2013 16:45

Som väntat har storfavoriterna Uppsala kopplat greppet direkt om årets elitserie. Efter att den första omgången färdigspelats på Skoghalls betong så har Uppsalalaget en ledning på hela fyra poäng. Uppsala vann sina sex första matcher i stor stil och såg ut att ta full pott men i sista matchen för helgen så lyckade fjolårstvåorna Kungälv tvåla till Uppsala rejält med hela tolv slag. Det var en mycket välbehövlig seger för Kungälv som i det läget låg sist i serien på endast  tre poäng.

Överraskande tvåa är nykomlingarna från Tuve som gjorde en mycket stark debut i den högsta serine och samlade ihop hela åtta poäng. 

Bakom Tuvelaget är det rekordjämnt med hela tre  lag på sju poäng Tanto, Sundsvall och Sjöviken.  Främst är det kanske Sjöviken som överraskade positivt men två förluster med endast ett slag på söndagen svider säkert för skåningarna.

Mest  besvikna är nog ändå  hemmalaget Skoghall som bara lyckades skrapa  ihop sex poäng. Kanske var det så att hemmafördelen var mindre då laget inte hunnit träna på banorna som vanligt.

Södertälje som enligt förhandstipsen i år skall vara ett bottenlag började med fem förluster under lördagen men kringlorna samlade som vanligt ihop sig och kom ut som ett krigarlag och vann söndagens två matcher.

Således en rekordjämn serie efter Uppsala där det endast skiljer fyra poäng mellan andra och åttonde lag.

Bästa individuella spelare blev Gustav Björnberg, Tanto, Carl-Johan Ryner, Uppsala och Andreas Frejborn Tuve alla på 27,4 i snitt. Spännande fortsättning följer I Sundsvall där andra omgången spelas på filt.

 

Div 1 Norra

 Tre lag med ganska färsk erfarenhet av spel i högsta serien verkar göra upp om vem som ska vinna serien. Det är Örebro, Sundbyberg och Tyresö. I omgången i Enköping var det Örebros rutinerade manskap som drog det längsta strået. De vann båda matcherna mot toppkonkurrenterna. Enda plumpen kom i sista matchen mot Skönsberg.

Det ser ut om att serien delats upp i två delar. De tre topplagen gör upp om elitserieplatsen. De andra får kämpa för att slippa degradering.

Individuellt var Mikael Nieminen, Sundbyberg, bäst med ett snitt på 29,6.  

Div 1 Södra

 Lite överraskande är det Olofström som leder Div 1 Södra efter första omgången som spelades på Askims betong. Det gäller att spela bra i rätt matcher och Olofström 
utnyttjade det till fullo. De var långt ifrån bäst i slagantal men förlorade trots det bara en match hela omgången - den sista mot Gullbergsbro.

Från början trodde man nog att det framförallt skulle bli en match mellan Askim och Jönköping och de båda lagen hänger på tätt efter Olofström. Matchen mellan dessa 
båda lag vann Askim med ett slag.

Serien har inte blivit lika uppdelad som Div 1 Norra utan det finns flera lag bakom de tre i täten som har chansen att hänga på under kommande omgångar.

Individuellt bäst blev Jonas Gustafsson, Jönköping, tätt följd av Pierre Zetterlund, Askim. Även rutinerade Peter Ericsson från Perstorp, tidigare VK78, visar att han 
fortfarande hänger med de bästa.

Resultat:

Elitserien

Div 1 Norra

Div 1 Södra

Bilder

Skribent: Jan-Åke Persson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png