Hoppa till sidans innehåll
Foto: Christian Eriksson Andreas Cederholm, Uppsala BGK

UPPSALA OCH SKOGHALL HETAST

10 MAJ 2015 13:01
Bottennapp av Kungälv och Örebro.
  • Skapad: 10 MAJ 2015 13:01

Första omgången av elitserien i helgen skvallrar om att årets elitserie ser ut att bli en tvekamp mellan Uppsala och Skoghall. Om något lag ska kunna hota torde det vara Tantogården som har möjlighet att ställa ett starkare lag på pappret i kommande omgångar. I botten var det blytungt för både Örebro och Kungälv vilka har satt sig i en jobbig sits inför fortsättningen. 

 

Väderprognosen för söndagen var något dyster så tidigit beslutades det om att fem omgångar skulle spelas på lördagen och endast två på söndagen. Det gjorde att spelet på lördagen var slut först efter klockan 19. Lördagens väder var bra med uppehåll och en stigande temperatur ju längre dagen led utan att bli jättevarmt. Även söndagens spel kunde genomföras utan några väderproblem. 

 

Uppsala och Skoghall visade i denna omgång visade att man är minst ett steg före övriga lag. Uppsala lade sin vana trogen seger till seger. Men för en gångs skull hade man lite svårt att få igång en femte gubbe då både Anders Wiklund och Lars Brown, med Uppsalamått mätt hade en mera mänsklig helg. Nu räckte det ändå till fem lördagssegrar. Dock var man inte ensamma om detta utan även Skoghall tog full pott på lördagen. Dessutom var man något vassare slagmässigt och kunde därmed gå till nattvila som elitserieledare. I första matchen på söndagen möttes de och i en jämn match var Uppsala för det mesta i ledning. Skoghall slet ända till sista banan men Uppsala var tre slag bättre. Kanske blev det matchavgörande att Uppsalas Andreas Cederholm via 32 slag kunde ta fem slag på Filiph Svensson. 

 

Sebastian Ekängen Skoghall (4) red

Skoghalls coach Christian Mellqvist och spelaren Sebastian Ekängen konstaterar att doseringen är avklarad. 

 

På Trängen fick vi se en mycket vass elitseridebut av en 15-åring. Elias Zacahariassen inledde med 32. Därmed var han en starkt bidragande orsak till Tantos seger över Kungälv. Elias fortsatte sedan att spela riktigt stark och 15-åringen toppade efter helgens spel den raka listan! Tantogården var under lördagen inblandade i flera tuffa matcher vilket bara verkade trigga igång Elias ännu mer. Gott stöd hade han också utanför banorna där Tantogården skadade spelare Gustav Björnberg agerade påpushare. Gustav konstaterade också att han kände sig som en juniorledare då alla spelare i hans lag för en gångs skull var yngre än honom själv. Tantogården torde vara nöjda med poängskörden även om det naturligtvis bli svårt att ta in de fyra poäng som skljer upp till silvret och en plats i Europacupen. 

 

Elias Zachariassen Tantogården (7) red

Elias Zachariassen jublar efter ett lyckat slag vid helgens elitserie i Örebro. 

 

Södertälje kör vidare med samma spelare som de senaste åren. Denna gång hade man endast fem man på plas då Joakim Sundlöf var förhindrad. Det spelade mindre roll då man sin vana trogen spelade stabilt utan att glänsa. Åtta poäng räckte det till denna gång. Viktig var segern i den tajta matchen mot Tantogården där Mikael Ilmesjö och Daniel Ågren höll nerverna i styr i slutet av matchen. 

 

Tyresö som nykomling tog sex poäng vilket man antagligen både är nöjda och missnöjda med. Nöjda då man lyckades vinna ett par matcher, missnöjda för att man slog bort sig i ett par andra. Frågan är om fyra poängs marginal ned till nedflyttningsstrecket räcker när de hårda underlagen väntar. Den ende spelaren som inte lirat i elitserien tidigare var Patrik Nässelqvist som inledde starkt men sedan mattades något. 

 

Jönköping är seriens andra nykomling, plockade fem poäng. Kanske hade helgen sett helt annorlunda ut om man i öppningsmatchen mot Skoghall bemästrat bana 17 bättre. Ty så långt var man i allra högsta grad med i matchen. Jönköping hade svårt att riktigt få till det på alla händer och är nog inte helt nöjda med återkomsten i elitserien. Även här såg vi en yngre debutant då Marcus Nilsson, tidigare i Hårdton, lirade elitserien för första gången. Han stod för en god insats och kommer att vara till nytta för smålänningarna när de jagar nytt kontrakt. 

 

På nedflyttningsplats finner vi hemmalaget Örebro och Kungälv. Örebro tyckte att det var en liten besvikelse i fjol då man endast tog åtta poäng på hemmaplan. Vad ska man då säga om helgens två ynka poäng som togs via seger mot Kungälv? Stefan Viberg menade i alla fall på att man inte riktigt räcker till i elitserien. Kungälv hade en svart helg i Örebro.När det på söndagsmorgonen såg ut som att det kanske kunde lossna så slog ankaret en fyra på bana 18. Det är dyrt när man möter Jönköping och Jonas Gustafsson som skoningslöst skickade in bollen. Därmed fick Kungälv gå segerlösa från premiären och styra kosan mot västkusten som seriejumbo. 

 

Individuellt var som sagt elitseriedebutanten Elias Zachariassen allra bäst. Därutöver hade Uppsala fyra, och Skoghall tre spelare på topp-8. I det närmaste total dominans alltså. 

 

I division 1 Norra hade Eskilstuna chansen att plocka fullt, men i sista matchen mötte man ett heltaggat Sundsvall som slog till med hela helgens bästa lagvarv. Däremd såg Sundsvall till att man själva och Sundbyberg är två poäng efter ledande Eskilstuna.

 

I Kungälv har söderettan spelat på EB. Bästa med det lyckades Askim som visserligen förlorade redan i andra matchen men för övrigt tog full pott. Som brukligt på EB var det gott om jämna matcher och lagen plockade poäng av varandra. Det gör att Askims ledning är tre poäng till Gullbergsbro och fyra tll Perstorp och förhandsfavoriterna Sjöviken. Även Kungälv 2 finns med i toppstriden men kan inte avancera vid serieseger. 

 

Resultat Elitserien

Resultat Division 1 Norra

Resultat Division 1 Södra

Bilder Elitserien Örebro 

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png