Hoppa till sidans innehåll

UPPSALA TOG SJUNDE RAKA

01 OKT 2016 21:10
Återigen visade Uppsala BGK att de är Europas bästa klubblag i bangolf. Efter en imponerande uppvisning vann de sin sjunde raka titel och sin nionde på 10 år när Europacupen avgjordes i Neutraubling i Tyskland idag.
  • Uppdaterad: 03 OKT 2016 10:09

På förhand var de återigen tyska Hardenberg som tillsammans med elitseriekollegorna Skoghall skulle står för tuffaste motståndet. Tyskarna var dock bara i ledning i ett varv av elva. Redan andra varvet gick Uppsala upp i topp, med det vinnande rycket kom först på den andra dagen. Varv 5 och 6 ryckte Uppsala genom resultaten 125 och 126 och tog 18 slag på Hardenberg och 25 på Skoghall. På varv 6 hade bröderna Erlbruch osedvanliga problem på, den i och för sig svåra, bana 9. Med en femma och en sexa strax efter varandra av bröderna kunde tyskarna inte samla sig riktigt för att försöka komma ikapp Uppsala igen.

Uppsala kunde spela sitt eget spel utan större press och vann till slut med 34 slag. Återigen måste man imponeras av Uppsalas klass med inte mindre än fem spelare på topp tio och samtliga sju på topp tjugo. Uppsalas reserv Anders Wiklund var t.ex. bättre på sin 14e plats än den bästa spelaren i tjeckiska mästarna Olomouc, som ändå slutade fyra i lagtävlingen.

Det var totalt sett en otrolig svensk dominans i den raka listan på herrsidan, med inte mindre än sju svenskar på topp tio och 11 svenskar på topp tjugo. I topp delade Carl-Johan Ryner och Filiph Svensson på topplaceringen på fina 21,0 i snitt. Delad trea på raka listan blev Fredrik Persson, trotts en katastrofal inledning på tävlingen. På de nio sista varven var dock Fredrik klart bäst i tävlingen med 20,4 i snitt. Hans spel under finaldagen imponerade med 58 slag på tre varv. Även Anders Olsson avslutade tävlingen snyggt med ett av total enbart tre 18-varv, liksom han gjorde även för två år sedan.

Skoghall började tävlingen bra men ett katastrofalt tredje varv på 151 slag gjorde att man hamnade långt efter. Man tvingades även till ett tidigt byte då Filip Johansson inte fick spelet att stämma riktigt. Mikael Lövgren kom in och spelade stabilt resten av tävlingen. Förutom Filiph Svensson spelade Ulf Kristiansson bra och slutade på tionde plats på den raka listan.

På damsidan hade det unga laget från Asarum det ganska kämpigt. Utan att spela dåligt hamnade de sist i tävlingen på 8nde plats sju slag från sjunde platsen. Bäst i Asarum var Jasmin Hansson. I toppen i damklassen visade Mainz att de just nu är lika dominerande på damsidan i Europa som Uppsala är på herrsidan. Till slut vann de rutinerade tyska damlaget med 20. Genom en bra spurt och genom storspelande Maja Wicki så tog Schweiziska Effretikon silvret före Italienska Cusano Milanino på bronsplats.

Reultat

Skribent: Hans Bergström
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png