Hoppa till sidans innehåll
Foto: Italien Carl-Johan Ryner

Uppsala vann Europacupen

27 SEP 2011 17:44
Fjärde titeln på fem år för världens bästa klubblag - Skoghall på femte plats
  • Skapad: 27 SEP 2011 17:44

Uppsala Bangolfklubbs herrar vann Europacupen 2011 som spelades på betongunderlag i italienska Vergiate. Detta efter att ha varit i ledningen under hela tävlingen. Segern är Uppsalas fjärde seger i Europacupen för herrar.

De sista fem varven handlade tävlingen om två lag. Uppsala och BGS Hardenberg-Pötter, Tyskland. De två lag som helt dominerat bangolfeuropa i mer än ett decennium. Efter fem av sju varv ledde Uppsala med tio slag, men Hardenberg-Pötter kom tillbaka och plockade fyra slag på varv sex. Och på det sista varvet började också tyskarna bättre än svenskarna. Som minst skiljde bara tre slag mellan lagen innan Uppsala först gick ikapp och sedan förbi konkurrenterna. Varvet slutade till slut oavgjort och Uppsalas slutseger skrevs därmed totalt till sex slags marginal. Bronset vanns av arrangörsklubben GSP Vergiate som var på betryggande avstånd bakom Hardenberg-Pötter.

En stor anledning till att Uppsala höll undan på de två sista finalvarven var Anders Olssons avslutning. Han ställdes mot turneringens bästa spelare Michael Koziol. Och plockade sex slag på honom på de två sista varven efter två 26-varv.
En annan förklaring är Marcus Larssons insats som utan tvekan är det bästa skånepågen gjort på betongunderlag någonsin. Tillsammans med Anders Olsson var Marcus bäst i Uppsalas lag totalt sett.

Marcus Larsson (2)
Marcus Larsson var snittbäst i vinnarlaget tillsammans med Anders Olsson. Foto: Lars Broddevall

Men det som avgör till Uppsalas fördel är ändå laginsatsen. Ingen faller igenom och de slag som den ene tappar plockas omedelbart upp av någon annan.


Slutresultat:

1. Uppsala BGK, Sverige, 1205 slag
2. BGS Hardenberg-Pötter, Tyskland, 1211
3. GSP Vergiate, Italien, 1234
4. MC Olten, Schweiz 1247
5. Skoghalls BGK, Sverige, 1273


I vinnarlaget spelade:

Anders Wiklund
Marcus Larsson
Anders Olsson
Fredrik Persson
Lars Brown
Carl-Johan Ryner
Thomas PölderLars Brown och Carl-Johan Ryner fullbordade genom denna seger en smått osannolik säsong som innehåller guld i elitserien, guld i VM, guld i Svenska Cupen Filt och nu också guld i Europacupen.

Skoghall började illa på första tävlingsrundan på torsdagen, men spelade upp sig och efter fem varv var en medaljplats fortfarande inom räckhåll. Men sjätte varvet blev en motgång och värmlänningarna fick den här gången låta sig nöja med en femte plats i tävlingen. I laget spelade Filiph Svensson, Stefan Björk, Dino Medenhodzic, Jesper Andersson, Ulf Kristiansson, Lars Kvael och Anders Gudmundstuen.

Lars Kvael (1)
Lars Kvael var starkast i ett mycket jämnt Skoghall i Europacupen. FOTO: Lars Broddevall

Damtävlingen vanns av storfavoriterna Mainzer MC före italienska GSP Cusano Milanino. Bronset till DGC Bystrice pod Hostynem från Tjeckien. Sverige deltog inte i damtävlingen.
Europacupens hemsida

Resultat

Bilder (Foto: Lars Broddevall och Carl-Johan Ryner)

Skoghall leverar för övrigt också en blogg om sitt äventyr som kan följas här:

Skoghalls EC-blogg


Skribent: Anders Nilsson

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png