Hoppa till sidans innehåll
Foto: Lars Broddevall Jasmin Hansson slår in det vinnande slaget

VM-GULD TILL JASMIN HANSSON

08 AUG 2014 21:00
Jasmin ohotad under sista rundan efter otroligt stabilt och bra spel.
  • Skapad: 08 AUG 2014 21:00

Jasmin Hansson heter hela Bangolf-Sveriges Guld-Tjej. Jasmin som är 16 år kommer från Asarum i Blekinge. Jasmin Hansson kom på 15:e plats vid fjolårets JEM i Portugal. Jasmin som har utvecklats enormt under detta året gav inte fjolårets segrare Annika Dellman, Tyskland en chans under den avslutande rundan på Junior-VM i Lahti.

Jasmin tappade fem slag på den sista EB rundan så det var nog många som undrade om hennes fyra slag ledning inför den sista filtrundan skulle räcka. Trots att Annika gjorde en stark filtrunda på 31 slag så var Jasmin aldrig hotad utan svarade upp med samma resultat. Oerhört starkt av Blekingetjejen att klara av den pressen det innebär att gå i ledningen en slutrunda och att vara jagad. Stort GRATTIS Jasmin från hela Bangolf-Sverige.

Jasmin var ensam svenska i finalen. Elisabeth Brandt slutade 12:a, Marielle Svensson 13:de och Felicia Vikström som spelat så bra hade en lite tyngre avslutningsdag och slutade på 15:e plats. Lara Jehle Österrike vann brons.

Jasmin Guld

GULDTJEJEN Jasmin Hansson FOTO: Lars Broddevall

På killsidan blev det ingen medalj för Sverige. Alexander Dahlstedt lyckades inte hålla sina tredjeplats ifrån gårdagen utan fick finna sig i att det blev en trippel till Tyskland. Tappert kämpande Alexander hade en omöjlig uppgift då de tyska grabbarna spelade drömgolf. Avslutningsvarven på EB:n gick den tyska trion tre 19 varv och tre 20 varv! Detta följdes upp med riktigt bra filtspel med idel rundor kring 30 slag så ärligt, det fanns inte mycket att göra för Alex.

Alex 4

Alexander Dahlstedt fyra på J-VM FOTO: Lars Brodevall

Segrade gjorde Sebastian Priekorz före landsmännen Manuel Szablikowski och Marcel Waleska. James Lindström som låg sjua inför dagens spel fortsatt att spela bra men kunde inte avancera i den tuffa konkurrensen och slutade på sjunde plats. Markus Nilsson blev åtta och Derice Shumilov Susoho slutade tolva.

Resultat J-VM Lahti

Bilder från tävlingen

Imorgon väntar matchspelet och förhoppningarna är stora att det kan bli nya svenska medaljer. Lottningen till matchspelet imorgon hittar du på länkarna nedan

Lottning Matchspelet Killar

Lottning Matchspelet Tjejer

 


Skribent: Jan-Åke Persson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png