Hoppa till sidans innehåll

VM-SILVER TILL PERSSON EFTER DRAMA

21 AUG 2015 11:27
Tre man i sudden om guldet där Marcel Noack avgjorde på första banan.
  • Skapad: 21 AUG 2015 11:27

Fredrik Persson spelade hem ett VM-silver till Sverige när slagspelstävlingen vid VM i Lahti avgjordes. Efter att tidigt ha tagit ett par slag på dittills ledande Marcel Noack så tappade Fredrik i mitten efter att inte riktigt ha fått till det. Vi minns bland annat hur det på lådbanan var en centimeter för kort för spik och hur det en stund senare blev en trea på fiskbenet. Trean kom precis när Fredrik jobbat sig ikapp till likaläge sedan Noacks vallslag på dosering hamnat i högerstolpen. Tjeckiens Martin Jecný var därefter uppe i ledningen, men det ville sig inte bättre än att han till sist skulle bli helt utan medalj. 

 

Herrar silver Fredrik Persson

Silvermedaljör i VM: Sveriges Fredrik Persson!

 

Framför ledartrippeln gick nämligen Sebastian Pierkorz som en furie. Han avslutade med blott 26. Fredrik Persson och Marcel Noack var båda i trubbel då de missade mittgreen som ligger som bana 16. Båda lyckades dock, antagligen väl medvetna om att det krävdes, spika de två sista banorna och därmed tvinga fram sudden Där började Sebastian med att missa enportaren och även säkningen. Fredrik följde med en tvärsäker genomgång men var inte riktigt nära att spik. Marcel Noack fick nu chansen och han tog den med en klockren spik via ett löst slag och mitt i kopp. 

 

Marcel Noack

Marcel Noack efter att han spikat bana 17 sista varvet. Sedan blev tysken världsmästare genom att vinna sudden. 

 

Brons herrar Sebastian Pierkorz

Bronsmedaljören kommer från Tyskland och heter Sebastian Pierkorz.

 

Bakom Fredrik fanns det inför avslutningsrundan vissa förhoppningar om att Dan Trulsson skulle kunna blanda sig i medaljstriden. Men, en trög start gjorde att årets dubbla SM-vinnare aldrig var riktigt nära. Markus Nilsson började däremot sistavarvet piggt men sen var det som om bränslet tog slut. Markus kan dock glädjas åt en toppenfin sjundeplats medan Dan kan titulera sig VM-femma.

 

Dan Trulsson VM-femma

Dan Trulsson slutade femma. Här efter att ha slagit in för 18 på sista EB-varvet.

 

Ulf Kristiansson hade efter de två första dagarna spelat sig till en riktig topplacering. Detta främst genom tre blåa varv på filten. Idag ville det sig dock inte på samma sätt där och "Guffe" tappae till sextonde plats. Fjärde bästa svensk blev istället Patrik Jönsson som efter förmiddagen perfekta EB-varv hade det lite trögare på filten. Placering 11 blev det för Jönköpingsliraren. De två kvarvarande svenska herrarna hamnade utanför Topp-15 som fick vara med i slagspelsfinalen. Däremot kan både Fredrik Tagesson och Andreas Cederholm ladda om inför lördagens matchspel som är sista punkt på VM-programmet. 

 

Fem av de sju herrarna var högre placerade på filtlistan än EB:n. Undantagen heter Patrik Jönsson och Fredrik Tagesson där den sistnämnde var bäste svensk med 20,75 i snitt och med det var han tävlingens tionde bästa herrspelare.28 blankt på Fredrik Persson räckte till att vara bästa filtspelare.  Ytterligare tre svenskar nådde topp sex på den listan. 

 

Ingen svensk dam till spel om medaljerna

Ingen av de svenska damerna lyckades ta sig in topp nio och därmed kvalificera sig för spel om vm-medaljerna.

 

Istället fick man inrikta sig på att nå topp 16 och därmed nå morgondagens matchspel. Med bara 2-3 banor kvar var läget ovisst för alla fyra, men med klara chanser. Det var väldigt många spelare som var med i racet om de sista platserna och i och med masstarten så hade alla spelare lika många banor kvar, men däremot inte helt och hållet samma banor. När de sista bollarna var inslagna stod det klart att Josefin Hansson trots en stark spurt slagits ut medan Marielle Svensson och Jenny Erlandsson kvalificerade sig. För Jasmin Hansson blev det förlust i särspelet mot Yvonne Traschel från Schweiz om den sista platsen i morgondagens cupspel. 

 

Bästa svenska dam Jenny Erlandsson

Jenny Erlandsson blev bästa svenska i VM med en trettonde plats. 

 

Damtävlingen blev nu en tysk uppgörelse där Stefanie Blendermanns fem slag stora ledning inför sista varvet sakta men säkert såg ut att ätas upp av Jasmin Uhm. Då, efter att Stefanie bland annat tappat ett slag på örkelljungan så bommade Jasmin mittkullen. Därefter återställde Stefanie Blendermann ordningen och såg till att spela hem guldet. Silver till Ehm och brons till Tjeckiens Eva Libigerová. Därmed tog hon sitt andra brons. Minns att hon igår fick komma in som reserv och vara tungan på vågen för Tjeckien i bronskampen mot bland andra Sverige.

 

De svenska damernas placering i slagspelet: 13 Jenny Erlandsson, 15 Marielle Svensson, 17. Jasmin Hansson och 19. Josefin Hansson.

 

Slutställning VM Lathi Slagspel Herrar

Slutresultat VM Lahti Slagspel Damer

Bilder VM Lahti

 

 

Guld, silver och brons i damernas slagtävling. Uppifrån och ned syns Stefanie Blendermann, Jasmin Ehm, båda Tyskland och så Eva Libigerová, Tjeckien. 

 

Guld Stefani Blendermann

 

Damer silver Ehm

 

Damer brons Libigerova

 

-------------------------------------------------------------------------------------

På den sista EB-rundan fick vi se riktigt fint EB-spel av Fredrik Persson. Till synes helt iskall stänkte han in en 19-runda och plockade med det in två slag på ledande Marcel Noack. Därmed är tyskens ledning nu nere i tre slag. Tjecken Marin Jelcný är två slag bakom Fredrik. Ytterligare ett slag bakom hittar vi tysken Sebastian Pierkroz. I skuggan av Fredriks fina EB-varv kom Dan Trulsson tillbaka mycket starkt efter morgonens mindre lyckade EB-runda. Åter med fullt fokus och ett något mer tillbakahållet firande av lyckade slag presterade malmöiten en perfekt 18-runda när det som allra bäst behövdes. Han är nu, när 18 filtbanor återstår, ett slag från brons, tre från silver och sex från guld. 

 

I damtävlingen är det oförändrat så att Stefanie Blendermann ser mycket stark ut och går mot guldet. Jasmin Ehm har silvret med fem slags marginal medan det är flera spelare inblandade i en jämn bronskamp. 

 

Resultatlänk i menyn till vänster. 

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------

Med endast en kombirunda kvar av slagspelet vid VM i Lahti är det flera svenska herrar som är med i toppstriden. Allra bäst till ligger Fredrik Persson som är tvåa. Fredagsmorgonens varv på filten såg dock en tung start med bland annat en fyra på bana tre, sidspel i backe. Men av de tolv sista banorna så spikade Fredrik tio(!).

 

Kanske dock att en fajt om guldet är Fredrik en övermäktig uppgift. Tysklands Marcel Noack fortsätter att imponera och har skaffat sig ett rejält grepp om guldet med fem slags ledning.  Fredrik är delad tvåa med Tjeckiens Martin Jecný. Goda medaljchanser också för den svenska trion Dan Trulsson, Ulf Kristiansson och Marcus Nilsson som innehar placeringarna 5-6-7. De har fyra respektive fem slag upp till silver och brons. Fjärdeplatsen hålls av Tysklands Sebastian Pierkorz, endast slaget bakom Persson och Jecný.

 

DSC06676

Marcel Noack Tyskland inledde fredagen med en perfekt 18-runda på EB:n. Här är han på väg att spika vinkeln. På eftermiddagen går han ut för att försvara sin ledning i VM. 

 

DSC06648

En frustrerad Dan Trulsson under fredagens första EB-varv där spelet inte alls stämde. Det höll i sig även under inledningen av filtvarvet. Men, med sex raka spik på avslutningsbanorna bet sig Dan kvar i toppstriden. Inför sista kombirundan har Dan lovat att han ska sluta gnälla. 

 

 

 

Resultat VM Lahti

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png