Hoppa till sidans innehåll

WAGM AVGJORT

18 MAJ 2014 13:54
Tyskland visar åter att de är bäst när det gäller
  • Skapad: 18 MAJ 2014 13:54

För första gången har en internationell stortävling på MOS avgjorts i Sverige. Under de allra bästa förhållanden gjorde bangolfare från sju länder upp om medaljerna.

Tävlingen bestod av tre delar. Dels en klassindelad tävling, dels en lagtävling och dels en superfinal för de 18 bästa spelarna över alla klasser.

I den första delen blev det svenska klassegrar i två av de fyra klasserna. Jens Bergström vann en övertygande seger i Oldtimers Herrar och Linda Lundberg vann den jämna Oldtimers Damer-klassen. I juniorklassen spelade Marielle Svensson starkt och höll så när på att gå ifatt segraren Adam Kelly från Storbritannien på det sista varvet men Adam kunde hålla undan och vinna med ett slag.

I herrklassen visade Filiph Svensson att han kan vara med och slåss i toppen av tävlingarna oavsett underlag. Efter en lite trögt start spelade han upp sig och ännu på bana 17 på sista varvet fanns chansen att gå ifatt men en femma på den banan av Filiph avgjorde till tyske Oleg Klassens fördel.

I lagtävlingen var frågan om Sveriges lag 1 skulle hålla undan för jagande Tyskland. Inför finalvarvet skiljde endast nio slag mellan de båda lagen. Sverige drygade ut sin ledning till 14 slag innan tyskarnas lagmaskin växlades upp till en högre växel. De plockade slag efter slag och var till slut förbi. Sveriges ankare Pierre Zetterlund såg dock till att ge Sverige chansen genom spika både bana 15 och 17. Den tyske regerande världmästaren Achim Braungart Zink fick en tvåa på bana 18 och en spik av Pierre skulle ge Sverige segern. Tyvärr blev inte Pierre slag bättre än att han fick ett långläge och efter en tvåputt kunde tyskarna konstatera att de vunnit med minsta möjliga marginal. Tyskarna avslutade med 124 på sista varvet. Tävlingens bästa lagresultat just när det behövdes som mest,

Totalbäst och vinnare av superfinalen blev Oleg Klassen från Tyskland som blev totalmästare över alla klasser med en marginal på fem slag till Lars Brown och Filiph Svensson.

Tävlingens nykomlingar Spanien och Kosovo bidrog med mycket entusiasm men de kunde nog konstatera att de har mycket att lära innan de når svenskarnas och tyskarnas klass. 

Resultat:

Individuella klasser

Lagtävlingen

Superfinalen

Bilder WAGM 2014

Skribent: Bengt Svensson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png