Hoppa till sidans innehåll

SVENSKARNA OPTIMISTISKA INFÖR WAGM

24 JUN 2016 21:02
För första gången spelas ett bangolfmästerskap i Kosovo
  • Uppdaterad: 24 JUN 2016 21:10

Det svenska laget på plats i Pristina har tränat på bra i värmen. Det är runt 30 grader varmt, strålande solsken och absolut INGEN skugga någonstans på anläggningen.

Själva banan är lång och svår där ett resultat på 57 slag och neråt troligen är gångbart. (Banrekordet är 51 slag), Det gäller med andra ord att fokusera under längre tid än vanligt för ett varv och att inte tappa humöret när siffror och puttmiss inträffar, för det kommer ske. För att komma högt upp i resultatlistan gäller det att minimera misstagen.

För Sveriges del ser det ganska bra ut och kan vi hålla oss på 230 på lagvarven bör vi har bra chans på medalj, vilket inte bör vara omöjligt då vi på varven vi spelat legat mellan 52 och 65 slag.

Det är glädjande att det är spelare från hela 15 nationer och 3 världsdelar representerade, vilket sannerligen gör det till ett globalt mästerskap. Efet vad jag sett på träningen tror jag dock att varken Nya Zeeland eller USA kommer segra utan att striden om guldet kommer stå mellan Sverige, Tyskland och hemmalaget Kosovo.

På en sådan här annorlunda anläggning är det svårt att sia och kanske slutsegraren individuellt kommer från Österrike, Belgien eller UK även om vi naturligtvis hoppas på svensk viktoria och framförallt Derice har sett riktigt vass ut.

Beröm till arrangören som gjort ett utmärkt arbete hittills; alltifrån taxihämtning på flygplatsen till fri barbecue vid banan. Invigning var också proffsigt utförd med skyltbärare samt musiklagd parad genom staden till salen där flera tal (av bl.a ordf. i Kosovos olympiska kommitté) hölls. Sista punkten var att WAGM 2016 förklardes invigt och imorgon kör vi!

Skribent: Pauli Kuikka
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png