Hoppa till sidans innehåll

ALEXANDER DAHLSTEDT OCH ANNELIE LUNDELL SLAGSPELSMÄSTARE

04 JUL 2017 21:41
Asarums damer kvalificerade sig till Europacupen.
  • Uppdaterad: 05 JUL 2017 13:40

Den andra och sista dagen av slagspelet vid SM i Borås bjöd på mest dramatik i damklassen. I de övriga tre klasserna var segraren relativt ohotad in mot de sista banorna. Däremot blev det viss dramatik om herrarnas brons där sudden fick tillämpas. Vädret var genomgående behagligt att spela i under dagen. Betydligt mindre blåst än igår och flera grader varmare och dessutom ganska generöst med sol.

 

I damernas 3-mannatävling så blev det favorit i repris för Asarum. Detta när man la beslag på vinsten och den eftertraktade biljetten till Europacupen. På det sista varvet såg det ett tag skakigt ut för Blekingelaget men när Uppsala inte förmådde ta tillvara på sin goda start så kunde ankaret Josefin Hansson spela i mål utan press på de sista banorna.

 Nedan en intervju där vi från vänster till höger ser Wilma Harrysson, Jasmin Hansson och Josefin Hansson.

 

 

 Alexander Dahlstedt tävlingens dominant

Tävlingarnas spelare var utan tvekan Tantogårdens Alexander Dahlstedt. Det fanns ingen annan spelare som var i närheten av den stabilitet med riktiga låga varv som Alexander visade upp. På de sista varven kändes det tidigt avgjort och Alexander, påhejad av ett par tillresta supporters, såg ut att kunna spela mycket avslappnat. En mycket välförtjänt segrare som alltså på bästa sätt följde upp segern från fjolårets matchspel. Ska han till och med lyckas upprepa Dan Trulssons prestation från 2015 och ta hem dubbeln?

-          Jag är extremt glad för guldet och nöjd med den personliga prestationen, säger Alexander. Det kändes nästan overkligt efter bana 18 att jag faktiskt vunnit.

 

Bakom Alexander gjorde Södertäljes Robin Andersson på nytt ett mycket bra mästerskap och rullade i mål som säker silvermedaljör. Bronsfajten var desto mer intensiv och med 3-5 banor kvar så var det minst fyra spelare som hade reell chans på sista medaljen. De som var kvar ute på banan slog dock något slag för mycket så Marcus I Andersson, Kungälv och Mattias Brännström, Skönsberg som redan var i mål kunde konstatera att deras resultat räckte till sudden. Där började Marcus på enportaren men bommade varpå Mattias mycket behärskat rullade igenom bollen för SM-medalj. Mattias stod sista varvet för en riktigt fin avslutning med sex hem på de sju sista. Att vara bäst när det verkligen krävs ska belönas, och i det här fallet blev det en SM-medalj med hem till Sundsvall.

 

Guld Alexander Dahlstedt, Tantogården

 

Silver Robin Andersson, Södertälje

Brons Mattias Brännstrm, Skönsberg

 

Mest dramatik i damklassen

Som sagt, den klass som bjöd på mest dramatik in i det sista om guldet var damklassen. Efter att det på nytt varit en och annan omkastning i toppen så stod det på sista varvet klart att det skulle bli en kamp mellan Malmös Annelie Lundell och Uppsalas Sandra Kungsman. Mot slutet skaffade sig Annelie ett par slags ledning, bland annat efter en spik på den beryktade gentleman. På bana 16 doseringen så tog Annelie av sig solglasögonen varpå två plankträffar följde. Sandra hade chansen att med en spik plocka in tre slag men ack och ve, inte heller hon passerade direkt. Annelie klarade sig sedan förbi det jobbiga hålet och kunde därmed kosta på sig en tvåa på sista banan utan att SM-guldet skulle vara hotat.

Det var så fantastiskt roligt att vinna på detta sättet att envist kämpa varv efter varv utan att vara i ledning och sedan gå förbi på sista varvet i en stenhård kamp. Jag vill summera mina guldkänslor med att säga att det är extra kul som oldgirls att vinna SM i seniorklassen, säger Annelie Lundell. 

 

Bronskampen kom att stå mellan två spelare som ett par timmar tidigare fick kämpa och slita rejält för att klara kvalgränsen. Ja, mot slutet av varv fem var det tajt värre i damklassen kring kvalstrecket. Marielle Svensson, Askim och Elisabeth Brandt, Linjen är dock två spelare som många gånger har presterat under press och stormen på varv fem redde de båda ut. Sedan hade de på sista varvet en bronskamp där Marielle spelade i trippeln före. När det blev tre på gentleman och sex på hål i backen så gav hon Elisabeth chansen. Den tog Linjenspelaren och plockade hem bronset.

 

Guld Annelie Lundell, Malmö

 

Silver Sandra Kungsman, Uppsala

 Brons, Elisabeth Brandt, Linjen

 

Eric Bohlin, Uppsala är en träningsflitig lirare som har arbetat hårt under flera säsonger för att etablera sig bland de allra bästa. Nu kan man med fog säga att herrjunioren är på väg att lyckas. Ty mycket stabilt spel där Eric till exempel hade 33 som högsta notering (vilket i hela tävlingen endast Ulf Kristiansson kunde matcha) så blev det idag SM-guld för Eric.

-          Det känns jättebra, säger Eric, det är min största seger hittills.

Men Lucas var en svår nöt att knäcka?

-          Ja, han hängde på bra, men tappade lite på sista varvet så då ledde jag med sex-sju slag.

Du verkar träna väldigt mycket?

-          Ja, jag försöker att köra varje dag om det inte regnar.

Har du några mål framöver med ditt spelande?

-          Jag hoppas nu komma med i JEM-truppen till Askim senare i sommar. Sen i framtiden vill jag komma med i landslaget och kanske spela i Uppsalas a-lag.

 

 

Guld Eric Bohlin, silver Lukas Larsson och brons Rasrmus Bergqvist.

 

-          Att ha lyckats hitta spelet under tävlingen är det som har gjort mig mest nöjd över det här guldet.

Så säger Jasmin Hansson, Asarum, som liksom i fjol segrade bland damjuniorerna. Jasmin spelade jämnt och stabilt och noterades även för ett blått varv. Segermarginalen blev hela 20 slag.

Om silvret var det en jämnare kamp mellan två spelare som lät spelet tala istället för att ”tjossa” själva. Starkast i fajten var Mosås Julia Sjöberg som kanske hade en fördel av att sista varvet spela först och kunna sätta press. Brons till Växjös Jennifer Göransson.

 

Guld, silver och brons i damjuniorer: Jasmin Hansson, Asarum; Julia Sjöberg, Mosås och Jennifer Göransson, Växjö.

 

Herrarnas 3-mannatävling vanns av Skoghall (se namn nedan) sedan man under dagen tagit sig förbi Tantogården (Alexander Dahlstedt, Derice Shumilov Susoho och Dan Trulsson). Bronset till Södertälje  (Robin Andersson, Jonathan Arab-Ekman och Jan Söderqvist) som hade en lite ovanlig åldersmix i sitt gäng. Bangolf är en sport för alla generationer.

 

Skoghalls svenska mästare i 3-mannalag från vänster Fredrik Tagesson, Ulf Kristiansson och Sebastian Ekängen. 

 

 Resultat Slagspel SM Borås

Resultat Matchspel Onsdag SM Borås

SVT PLAY Livesändning Matchspelsfinaler onsdag 16.30 - fel tid på SVT Plays sida

Foton 

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png