Hoppa till sidans innehåll

ALEXANDER OCH ELISABETH GULDMEDALJÖRER I MATCHSPELET

08 JUL 2016 18:21
Elisabeth visade än en gång att matchspel är hennes melodi. Alexander kände sig tidigt segerviss.
  • Uppdaterad: 08 JUL 2016 23:35

Efter ett långt regnavbrott i början av kvartsfinalspelet så kom solen tillbaka till Strömsholmen i Norrköping lagom till eftermiddagens direktsändning i SVT Play. TV-publiken och den ovanligt stora åskådarklungan på plats fick se en damfinal där Elisabeth Brandt, Linjen tidigt kopplade greppet på sin motståndare från Eskilstuna BGK, Rose-Marie Lönnqvist. I herrfinalen inledde Växjös Mats Nilsson riktigt stark men efter några banor hittade Alexander Dahlstedt, Eskilstuna slaget igen och i en rafflande final som gick till sudden avgjorde Alexander genom att spika bana ett, enportare. Mats försök var sannerligen inte dåligt, men smet förbi koppen. Kanske tänkte han då på bollen som på tredjesista banan, vinkeln stannade på koppkanten. 

 

Elisabeths dag började med åttondelsfinal mot Örebros Ginalyn Robertson. Tre vunna banor på raken gav ett tidigt överläge med 3-1 som Elisabeth förvaltade och kom aldrig riktigt under press. I kvartsfinalen väntade Annelie Lundell, Linjen. Där tappade Elisbeth ett par banor mot slutet och matchen var lika när varvet var klart. Matchen avgjordes på tvåportare sedan Annelie fastnat på andra hindret och misslyckats med en svår sänkning medan Elisabeths boll med minsta möjliga marginal tog sig fram till green.

- Lite dramatik var det väl men när det blev sudden så hade jag ganska bra koll på att jag skulle vinna. Jag försöker alltid gå ut med den inställningen att jag har redan vunnit över dem.

Semifinalmotståndare var Ingela Eriksson, Djulö och det blev återigen en tuff drabbning. Inte blev det bättre av att Elisabeth blev getingstucken i handen. Men, är man specialist på matchspel så övervinner man även sådant och vinner, i likaläge, de två sista banorna.

Elisabeth Brandt firar det som kom att bli hennes sista spik, på finalens nästsista bana.  

 

I finalen väntade Eskilstuna Rose-Marie Lönnqvist. I sin åttondel slog hon ut Linjens danska, Laura Fogh Henriksen. Matchen gick till sudden innan "Rosie" kunde kvittera ut kvartsfinalbiljetten. Där väntade fjolårssegraren Marielle Svensson, och de fick som alla andra kvartsfinaler spela delvis i regn. Rose-Marie tog en tidig ledig men Marielle såg sedan ut att vara på väg ikapp. Rose-Marie bet dock tillbaka och med en tvåa på nästsista banan, målvakten, gav Marielle chansen. Hennes boll hoppade dock på skräp strax efter sargträffen varpå Rose-Marie kvalificierade sig till semi mot Jasmin Hansson, Asarum. Där tog Rose-Marie direkt ett rejält grepp med 4-1. Då höll Rosie precis som i kvarten, på att tappa segern. När kamerorna slogs på, stretade sig Jasmin allt närmare, och med vinster på både 16 och 17 hade hon inför sista banan chansen att få till sudden. Men då fick Rosie spelet att stämma, och spikade för finalavancemang. 

 

Rose-Marie Lönnqvist på finalens första bana. 

Finalen började bra för Elisabeth Brandt, men tungt värre för Rose-Marie Lönnqvist. 3-0 efter bara fem banor för Linjenspelaren. Sedan visserligen en reducering från Rose-Marie men avståndet krympte sedan aldrig. Elisabeth avslutade snyggt och kostade till och med på sig ett par glädjevrål efter lyckade slag, någonting ganska ovanligt. När Rose-Marie endast fixade lika på spången, bana 15 var saken klar - guld till Elisabeth. I bronsmatchen vann Jasmin en jämn tillställning över Ingela och blev därmed enda damspelare att plocka två indviduella medaljer. 

Jasmin Hansson på lådbanan i matchen om sista medaljen. 

 

Ensam om två medaljer på herrsidan blev Dan Trulsson, Tantogården. Gårdagens silver blev dock i matchspelet "bara" brons.Bronsfajten vann han mot Marcus I Andersson, Kungälv efterr att tidigt ha kopplat greppet. Båda vänder dock hemåt med goda prestationer i bagaget. Marcus med ett brons och ett fjärdeplats, och Dan med silver respektive brons. Både Dan och Jasmin var dessutom starkt bidragande skäl till sina klubbars lagguld i 3-manna. 

Blivande bronsmedaljören Dan Trulsson i medaljmatchen. 

Men i semifinalen mot förra klubbkompisen Alexander Dahlstedt, Eskilstuna, blev det alltså repass för Dan. Alexander spelade mycket bra och när han direkt fick ett försprång blev det helt enkelt inte tillräckligt många chanser för att han skulle kunna vända matchen. I sin kvartsfinal eliminerade Alexander Peter Söderlund, Sundsvall trots att först ha legat efter med 2-0. Men Alexander vann sedan fem av sju banor och delade de övriga två. Då Söderlund i sina två första matcher lyckats krångla sig ur liknande livtag kändes det dock inte avgjort. Men det blev inte en tredje gång Alexander var för bra. Allra först på morgonen hade Alexander besegrat Peter Lindqvist, Djulö och därefter Toni Nilsson, Olofström. 

 - Det kanske låter konstigt, men jag sa tidigt att jag skulle vinna, säger Alexander. Jag tycker att det är den mentaliteten som man ska ha. Sån är jag. 

I finalen väntade Växjös Mats Nilsson som för andra året i rad tog sig till matchspelsfinal. Men, precis som i fjol så räckte Mats spel inte riktigt hela vägen, även om han precis som i fjol pressade sin motståndare. Sin vana trogen spelade Mats snabbt men lugnt. Inga överdrivna glädjerop där inte. På sin väg fram till finalen tog Mats ofta tidiga ledningar för att sedan hålla undan in mot mål. Mats besegrade bland annat Hårdtons stjärnskott Lukas Larsson och i kvartsfinalen den sista kvarvarande hemmaspelaren, Mikael Poduschkin. 

 

Mats Nilsson efter bommen på sidospelet i finalen. 

 

 

Resultat Matchspel 

TV-sänding SVT Play

Bilder

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png