Hoppa till sidans innehåll

ANDRA RAKA FÖR SKOGHALL

04 SEP 2016 15:41
Fredrik Tagesson segerorganisatör i finalspelet i Svenska Cupen
  • Uppdaterad: 05 SEP 2016 10:12

Kvalspelet spelades på lördagen och eftersom endast ett lag skulle sållas bort så gällde det mera att lära känna banorna och skaffa sig en bra position inför söndagens finalspel. Skoghall och Gullbergsbro 1 var i en klass för sig och till slut kunde Skoghall placera sig som etta en poäng före Gullbergsbro. Laget som fick lämna tävlingen var Gullbergsbros tredjelag.

I finalspelet skulle det visa sig dels att det är mera chansartat genom spelfomen (man mot man) och dels att hemmaplansfördel är en viktig sak.

Slutsegrarna Skoghall hade inga större problem att ta sig till final genom segrar mot Borås (4-0) och Kungälv (3-1). Deras finalmotståndare, hemmalaget  Göteborg, kvalificerade sig genom vinst mot Askim (4-0) och vinst på sudden mot Gullbergsbro 2. 

I finalen tog Göteborg snabbt en ledning med 4-0 men när ungefär en tredjedel av finalen var spelad tappade tre göteborgsspelare ledningen i sina matcher och därefter släppte aldrig Skoghall greppet och kunde till slut vinna med 3-1.

Dagens man i Skoghall var  var lagets ankare Fredrik Tagesson. Fredrik gick det tre varven på Göteborgs förhållandevis svåra bana på 30 slag i snitt. Så när Skoghall väl tagit kommandot i matchen mot Göteborg var segern aldrig hotad.

Resultat kvalspel

Resultat finalspel

Skribent: Bengt Svensson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png