Hoppa till sidans innehåll

ANNELIE LUNDELL OCH DANIEL ÅGREN EUROPAMÄSTARE

12 AUG 2016 14:57
Helsvensk medaljpall i herrklassen.
  • Skapad: 12 AUG 2016 14:57

Sverige fick på torsdagen två nya Europamästare. Ty när slagspelet i Oldtimers-EM avslutades så höll Annelie Lundell och Daniel Ågren undan på ett storstilat sätt och vann med goda marginaler guld. Både Annelie och Daniel var bästa i sina respektive klasser på EB. 

I damtävlingen skaffas sig Annelie Lundell (bilden, foto arrangören) ett gyllene slagläge med 53 på dagens första kombirunda efter framförallt starkt EB-spel där det blev 19. När hon så inledde sista kombirundan med att återigen gå 19 på EB var marginalen närmare tvåsiffrig. På det sista filtvarvet knaprade konkurrenterna visserligen in några slag men segern var odiskutabel. Guld till Sverige och Annelie Lundell!

 

Grattis till guldet, Annelie!

- Tack så mycket. Jag var fruktansvärt nervös sista varvet. Det gick i vågor. Jag kände mig både helt lugn och jättenervös. 

Hur känns det nu?

- Det är som en dröm, helt underbart, Jag böjrar gråta om det nu igen när jag pratar om det. Jag ledde från start till mål. När man leder och det är ny dag, man vet inte om man ska lyckas spela lika bra. 

När förstod du att det skulle gå vägen?

- De gick ju med skyltar och jag kunde se att de i paret före spelade bra, så först när sista banan var spelad. Min svåraste bana var  15, droppen, jag hade jättesvårt för den. 

Hur tänkte du på sista varvet inför den?

- Jag tänkte att någon gång måste jag klara den. Jag tog en ny boll. Första slaget var stenhårt, det bara small, men sedan fick jag tupptvå. 

Visste du hur du låg till inför sista banan?

- Nä, men jag visste att jag inte behövde sätta den direkt. Den första gick stolpe, stolpe ut. Då kände jag att är det så här nära jag ska vara. Nä, den ska in. 

Hur rangordnar du den här segern?

- Det är det absolut största som jag har gjort. 

 

I herrtävlingen fortsatte Daniel Ågren sitt fina spel och var totalt överlägsen övriga spelare. Bländade EB-spel kombinerat med nästintill lika imponerande filtspel lämnade övriga fältet långt bakom. Daniel var bäst av alla på EB:n och nästbäst på filten. De övriga bakom var glädjande nog svenskar. Det blev en helsvensk prispall och svenskt på de fem första placeringarna. Silvermedaljen till Stefan Björk som därmed tog knep en individuell medalj precis som i fjol. Bronset till Morgan Munter efter framförallt vasst spel på filten.

På omslagsbilden ses Daniel Ågren säkra guldet på bana 18. Därefter utbröt kramkalas vilket syns på bilden ovan. Foto båda Karoline Karlsson.

På fredagseftermiddagen spelades den första rundan av matchspelet i herrklassen med anledning av den dåliga väderprognosen för morgondagen. Imorgon lördag spelas så matchspelet klart vilket avslutar årets Oldtimers-EM

Resultat Oldtimers-EM Slagspel

Resultat Oldtimers-EM Matchspel

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png