Hoppa till sidans innehåll
Foto: Einar Mattsson

ANNELIE OCH CARL-JOHAN MATCHSPELSMÄSTARE

06 DEC 2015 15:02
Segrarna bröt varsin förbannelse.
  • Skapad: 06 DEC 2015 15:02

Även en av världens bästa bangolfspelare kan ha sina akilleshälar. Matchspel har defiviitvt varit en sådan för Uppsalas Carl-Johan Ryner. Men när Inomhus-SM avslutades med just den tävlingsformen så var det Carl-Johan som fick kliva upp överst på prispallen. Detta sedan han avgjort finalen mot Bernt Gustavsson, Södertälje på den femte banan från slutet. Bernt tog medalj även på Inomhus-SM 2013 i matchspel och verkar trivas med man mot man upplägget. I semifinalen besegrade Carl-Johan klubbkompisen Fredrik Persson efter att ha lyckats vända ett underläge på bana 16 och 17. Det räckte för att kvittera, och när Fredrik sedan bommade bana ett i särspelet, ja då var finalbiljetten klar. I den andra semifinalen besegrade Bernt Patrik Nässelqvist. Också det efter att ha vänt ett underläge. Bronset gick till Fredrik Persson.

 

Söndag Carl-Johan

Carl-Johan Ryner efter att SM-guldet säkrats.  Foto: Einar Mattsson

 

Damtävlingen vanns av Annelie Lundell, Linjen som därmed visade att hon mnsann kan vinna högklassiga tävlingar när dessa spelas på filt. I finalen blev det seger mot Karin Olsson, Uppsala. Den sistnämnda vann fyra banor i rad vilket ledde till likaläge med två banor kvar. På spången slår Annelie en tvåa varpå Karin ingångsmissar. Tupptvåan är inte långt borta men Annelie återtar alltså ledningen i matchen. Sedan sitter bollen där den ska för Annelie på inslagtet och saken är biff.

- Det är en dröm att vinna SM på sista banan mot just Karin, säger Annelie. 

I matchen om tredje pris grejade Birgitta Malmgren,Örnsköldsvik en vändning på de två allra sista banorna mot Marie-Louise Tunmats och grejade därmed sin andra medalj för helgen. 

 

Magnus Westerberg, Tyresö, totalbäst  igår åkte ut direkt på morgonen mot klubbkompisen Krister Magnusson. Så förbannelsen för toppseedade spelare att gå långt lever vidare. I alla fall på herrsidan. 

 

Resultat Inomhus-SM Matchspel MunktellArenan

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png