Hoppa till sidans innehåll

ÄNNU ETT LYCKAT HÖSTLOVSLÄGER AVVERKAT

04 NOV 2018 12:42
Höstlovslägret är ett av de absolut största arrangemangen i bangolf-Sverige. 2018 års läger som precis är avslutat samlade hela 95 deltagare, ungdomar, juniorer, föräldrar och ledare inräknat.
  • Skapad: 04 NOV 2018 12:42

Ungdomskommitténs stora satsning på att ha ett höstlovsläger i MunktellArenan i Eskilstuna är en stor ljusglimt i ett bangolf-Sverige som har vikande deltagarsiffror på många andra av sina arrangemang. MunktellArenan är en perfekt plats för denna sammankomst. Två fina anläggningar och boende på Bolinder hotell, samt närheten till folkhögskolan där all teoretisk utbildning hålls är svårslaget. Höstlövet är inget läger i egentlig mening, utan kan mer ses som en utbildningshelg där landets alla unga bangolfare får träffas och förkovra sig. Givetvis handlar det mesta om bangolf men mycket annat erbjuds i det digra program som arrangemanget innehåller. 

Årets Höstlöv hade samlat hela 95 personer varav 56 stycken var ungdomar. Ungdomskommittén (RUJK) lägger ner ett fantatsiskt arbete med att sy ihop alla detaljer inför och under arrangemanget. Jag tror faktiskt inte att det är så många andra mindre idrottsförbund som har något motsvarande. Så här har vi verkligen något att vara stolta över. Höstlövet i kombination med sommarens ungdomsläger är helt avgörande för att fånga och bibehålla våra ungdomars intresse för sporten. 

Bilden: RUJK:s starka kvinnor Charlotte Dybro och Carina Lindström nöjda och glada

Deltagarna erbjuds ett varierat och fullspäckat schema från morgon till kväll. Ett av årets bästa inslag som verkligen fångade både ungdomarna och föräldrarna var f.d snowboardåkaren Maria Danielssons föreläsning om motivation och inspiration. Maria berättade inlevelsefullt om sin karriär. En karriär som innehållit många svårigheter med ideliga skador och tunga förluster av nära vänner. Maria berättade hur hon hanterat sorgen och om hur hon lyckats samla kraft att hitta fortsatt motivation i sitt idrottsutövande. Det fanns mycket i Marias föreläsning om de mentala bitarna som var direkt applicerbart för bangolfare. Maria var också en av de svenska idrottare som hade äran att få springa en bit med en bit med OS-facklan inför OS i Turin 2006 Maria hade facklan med sig och våra ungdoma tyckte det var häftigt att få testa att känna på den.


Bilden: Åsa Molen och ungdomar Umeå med OS-facklan

En annan stor sak för våra unga spelare var att världens två bästa bangolfspelare Carl-Johan Ryner och Fredrik Persson medverkade på lägret.  Calle och Fredrik delade med sig av sina bästa tips angående bollar, svingteknik, rakslag, avvägning och skruvteknik. Båda dessa herrar hade bråda dagar då det var många vetgiriga ungdomar som ville ha hjälp av dem.


Bilden: Fredrik instruerar Skellefteås Mille Dybro

För de lite yngre var besöket på Munktellbadet ett populärt inslag. Föräldrarna  var även de fullt sysselsatta. De var engagerade som hjälpledare i de olika grupperna och hjälpte även till med att fixa fika. På lördagkvällen var de också involverade i den traditionella guld och firarkvällen. Denna kväll firas alla våra duktiga ungdomar och juniorers framgångar under året. Ett nytt kul inslag för året var den s.k. duellen där Carl-Johan och Fredrik utmanade varandra i elva olika dueller där vinnaren sedan skulle gissas av övriga som blivit indelade i olika lag. Duellerna handlade om allt ifrån vem som var bäst på kullerbyttor, pingis, äggrace m.m. Här visade sig att gammal var äldst då Carl-Johan avgick med segern.


Bilden: Calle och Fredrik duellerar

På söndagen avslutades arrangemanget med en lagtävling för fyrmannalag som spelades på 12 eb.banor och lika många filtbanor. Tävlingen spelades som en Irish Rumble där de två bästa resultaten i varje lag räknades enligt modellen att en spik gav fem poäng, en tvåa 3 poäng, en trea två poäng och en fyra 1 poäng. En lite knorr på tävlingen var att om tre spelare i laget spikade samma bana då räknades alla tre resultaten in och gav därmed 15 poäng. Denna "kultävling" vanns av lag Jon Björklund, Alva Kvarnström, Jonathan Lindoff och Nova Ryner. Det vinnande laget samlade ihop hela 235 poäng.


Bilden: De tre bästa lagen i den avslutande lagtävlingen Irish Rumble.

Lite bilder från lägret

Skribent: Jan-Åke Persson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png