Hoppa till sidans innehåll

ÅRETS USM SPELAS PÅ MOS OCH ETERNIT I GULLBERGSBRO

31 JUL 2019 22:56
35 anmälda deltagare på MOS och 33 anmälda på EB när USM skall avgöras i Gullbergsbro mellan den 1-3 augusti.
  • Skapad: 31 JUL 2019 22:56

Redan under föregående helg var de första spelarna på plats i Gullbergsbro för träning inför 2019 års upplaga av USM. Under söndagen och måndagen var det väldigt varmt, uppemot 32 grader, vilket gjorde att det behövdes fyllas på med både glass, dryck och ett och annat bad bland deltagarna. På tisdagen var alla tävlande på plats och formen finputsades i ganska kallt och regnigt väder, 16 grader och regn blev en stor kontrast till söndagens och måndagens värme!

Klockan 16 idag (onsdag) invigdes USM och deltagarna fick gå en poängpromenad innan de fick varsin väska med lite presenter (bl a fritt inträde till Liseberg) och därefter vankades det hamburgare till alla. Resterande del av dagen tränades det fortsatt flitigt trots återkommande regn.

Utöver eternit (EB) så är det nytt för i år att MOS utgör ett av underlagen i USM-sammanhang (där det nu också bara kommer tillåtas en boll). Därför har det varit lite extra spännande för SBGF att nu kunna få prata med några av deltagarna om hur bland annat förväntningarna inför helgens spel är, men även vad de tycker om MOS så här långt efter några dagars träning: 

Annie Fransson, Nybro BGK

Annie Fransson, Nybro MGK. Annie spelar i Flickor A och det är hennes första USM, vilket känns både kul och nervöst. Hon har tränat mycket och fått hjälp av både sin pappa och coacher på plats. Förhoppningen är att komma topp 3 och hon tycker att MOS är roligare än EB.

Alva Kvarnström, Umeå BGK

Alva Kvarnström, Umeå BGK. För Alva är detta hennes tredje USM, hon debuterade i Umeå och har även varit med i Skoghall. Förväntningarna är att ta en medalj under helgen, men i år är motståndet tufft i Flickor A så det kommer att bli en kamp om placeringarna. MOS tycker hon är ganska roligt även om filt är hennes bästa underlag. Det kommer att bli puttarna som avgör och man kan hitta roliga drag. Hon tror hon har störst chans på MOSen.

Josef Widlert Nord, BGK Jönköping

Josef Widlert Nord, BGK Jönköping. Det är inte alla som påbörjar sin tävlingskarriär med ett USM, men för Josef är detta hans första tävling utom KM. Det känns nervöst men ganska bra och förhoppningen är att det inte ska regna under tävlingen. MOS är annorlunda mot de underlag han spelat innan och svårare än EB som han är mer bekant med sedan tidigare.

SBGF önskar alla deltagare vid USM 2019 ett stort lycka till! 

Följ USM via länkarna nedan och för ytterligare information och bilder, följ Svenska Bangolfförbundets ungdomssida på Facebook eller gå in på arrangörens (Gullbergsbros) webbplats. 

1-2/8, USM, Gullbergsbro BGK (MOS)
3/8, USM, Gullbergsbro BGK (EB)


Svenska Bangolfförbundets Ungdomssida (Facebook)
Gullbergsbros Webbplats

Skribent: Simon Levander
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png