Hoppa till sidans innehåll
Foto: Christian Eriksson Björn Eriksson höll karismatisk föreläsning

ÅRSMÖTESSEMINARIER

07 APR 2013 21:35
Karismatisk Björn Eriksson föreläste
  • Skapad: 07 APR 2013 21:35

Medlemstapp i fokus på lördagens seminarier

-          Minigolfapp och grafisk profil motvapen

Lördagens seminarier vid årsmöteshelgen i Uppsala besöktes av et 50-tal personer. Först ut på talarlistan var Björn Eriksson, tidigare ordförande för Skidskytteförbundet, men nu ledamot av Riksidrottsförbundets styrelse.

 

Björn målade upp en bild av en idrottsrörelse i ett vägskäl. De senaste åren har idrotten fått alltmer negativ uppmärksamhet, till exempel om elitidrott för barn. Det står också klart att människor hittar andra sätta att utöva sin idrott än att vara med i en förening och då i förlängningen också ett förbund. Det finns pengar att tjäna och idrottsverksamheten ses alltmer som en marknad. Björn Eriksson menade att om vi tänker vi som näringslivet så blir det naturligt att idrottsrörelsen bemöts som om vore den det. Slutsatsen från Eriksson var att vi ska sluta använda kommersiella termer – vi håller på med idrott.

 

Björn Eriksson fortsatte med att berätta att RF ser över framtida idrottsföreningen. Vad ska den syssla med? Hur ser det ut framöver med kommunala idrottsanläggningar? Ställ realistiska krav på kommunerna, menade Eriksson.

 

Björn Eriksson fortsatte sitt föredrag med att berätta att RF driver fyra frågor mot politikerna i valet 2014 och gick sedan på djupet i två av dessa; finansiering och internationella evenemang. Finansieringen rörde framförallt elitstödet som inte utökas. Internationella evenemang handlade om vikten av samarbete med besöksnäringen, men också att få besöksnäringen att förstå vad evenemangen kan bidra med.

 

Etnicitet var det sista ämnet som Björn Eriksson tog upp. Han talade om att idrottsrörelsen är oerhört dålig på att arbeta gentemot vissa grupper och gav exemplet flickor födda utanför Europa. Där menade han är problemet är att vi inte förstår oss på kulturer. Den svenska föreningskulturen kan vara svår att förstå. Många nationaliteter utövar sin idrott alldeles utan det faktum att det finns föreningar. Vi ska inte vifta med medlemsansökan för tidigt. Det kan ibland finnas tävlingsregler som hindrar människor och berättade om skidskytte i Kisa där man var tvungen att springa sista metrarna fram till skyttet. Bättre att tillåta detta avsteg från reglerna än att hindra ungdomar i Kisa från att utöva skidskytte, menade Eriksson.

 

Förbundets utvecklingskonsulent Jan-Åke Persson berättade om förbundets varumärkesarbete. Det finns nu en ny logotype med budskapet Min golf, din golf – bangolf. Därutöver visades några varianter på affischer vilka den enskilda föreningen kan  använda som de är, men kanske  först och främst låta sig inspireras av och trycka upp lokala affischer med egna budskap och bilder. Logotypen med budskap finns även på t-shirts som fanns till försäljning under årsmöteshelgen. Därutöver finns roll-ups som kan användas vid inomhusevenemang. Förbundets hemsida har arbetats om och visades upp. Här lyftes fram att det är viktigt att det på hemsida finns lättillgänglig information om anläggningar och föreningar för de nya presumtiva spelare som surfar in på sidan.

 

I presentationen betonade Jan-Åke att ”vi är vårt eget varumärke och vi ska alla vara ambassadörer för vår sport.”

 

Jan-Åke blickade även framåt och berättade om behovet av att synas mer i sociala medier på internet. Men, den viktigaste marknadsföringsinstansen är ändå golfkiosken, poängterade Jan-Åke. En del i varumärket är att vi har attraktiva anläggningar även vad gäller blomsterarrangemang och kioskutbud. Allmänheten vill ha upplevelser idag så där måste vi anstränga oss lite extra ute i klubbarna.

-          Vi kan dock inte göra jobbet åt klubbarna, utan bara hjälpa och inspirera avslutade utvecklingskonsulenten.

 

Det tredje seminariet signerades Täko som berättade om sina tankar kring SM-tävlingarna, bland annat att man inför både slag- och cupmästare. SM 2014 kommer att gå i Borås som en del i SM-veckan som arrangeras av RF och SVT. Därefter vidtog Pauli Kuikka som kort berättade om World Adventure Golf Masters i Hastings, England dit Sverige reser för första gången med ett lag bestående av fyra spelare. Laget nomineras i slutet av april och intresserade uppmanades höra av sig till Pauli.

 

Hans Bergström talade kring sina tankar kring utvecklingen av en minigolfapp. Föredraget var det som väckte störst diskussionslusta kring åhörarna och framförallt var det kostnader och hur man på bästa sätt hjälper föreningar som kom upp. Planen för minigolfappen är att hitta föreningar som är villiga att satsa på 10 000:-  för att gå med i projektet och kunna erbjuda sina gäster en app i juni 2014. Funktioner som appen föreslås ha är att resultat från tidigare besöks lagras, resultaten kan delas i sociala medier och det finns möjlighet att ha reklam/meddelanden från föreningen i anslutning till varje bana.

 

Slutligen berättade Magnus Lundin och Carl-Johan Ryner om BAMS samt förevisade en del av funktionerna. Det finns mycket att tänka på och all utrustning som köps in bör mycket noggrant kontrolleras så att det stämmer gentemot de krav som ställs samt att det är kompatibelt med annan utrustuning. Duon berättade även om Östsvenskas ambition att arbeta tillsammans mellan klubbarna för att kunna använda BAMS vid samtliga tävlingar i Cup Stockholm under 2013. Magnus Lundin var tydlig med en sak:

-          Testa före tävlingen.

Skribent: Christian Eriksson

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png