Hoppa till sidans innehåll

ÅTTONDELSFINALKLART I SVENSKA CUPEN

07 JAN 2017 20:22
Sydlag kämpade om sista platsen vidare.
  • Uppdaterad: 07 JAN 2017 22:01

Kvaldagen av Svenska Cupen är till ända. Efter ganska exakt tolv timmars spel har sex av de tjugotvå lagen fått tacka för sig. För övriga sexton väntar nattvila innan åttondelsfinalerna tar vid söndag morgon med början klockan åtta.

 

I A-gruppen var Skoghall tämligen överlägset och vann gruppen med poängtapp endast på sista varvet. Bakom var det desto jämnare och övriga tre lag vidare slutade på samma poäng. Bäst slag av dessa Örebro som därmed får möta trean i C-gruppen, medan Tantogårdens andralag som hade tolv slag mer istället får möta en gruppsegrare.

 

Liksom i A-gruppen bestod B-gruppen av fem lag och dramatiken kring vilket lag som skulle tvingas kliva av redan efter första dagen uteblev även här. I A-gruppen var det Sundbyberg som inte hade något att sätta emot medan det i B-gruppen var Växjö. Bäst slagmässigt i B-gruppen var Tyresö som imponerade stort med bland annat två blåa lagvarv. Det räckte dock inte till gruppseger då man sista varvet fick nöja sig med tredje plats, och tack vare det kunde Askim smita förbi och vinna gruppen. Treorna Södertälje hade en bergochdalbanedag men visade sista varvet att man har kapaciteten, men det gäller också att det stämmer till på alla händer. Fjärdelag till kvartsfinal ett tämligen otränat Köping som verkade bli varma i kläderna ju längre lördagen led.

 

C-gruppen var något av ett getingbo och när Jönköping kammade noll på första varvet vädrades en riktig skräll. Smålänningarna fick dock ordning på spelet och avancerade så småningom till en tredjeplats. I toppen sågs härliga fajter flera av varven mellan Tantogården och Gullbergsbro. Båda lagen imponerade och har verkligen visat framfötterna inför söndagens cupspel. Fyra i gruppen blev Olofström men Sjöviken var så när på väg att sno platsen. På sista varvet behövde man plocka in fem poäng, det vill säga två och en halv placeringar på Olofström. Man lyckades sånär då Olofström hade det tungt och tog noll. Men själva tog Sjöviken fyra poäng  och var ett enda slag ifrån Jönköping. Hade man varit lika hade man fått den poäng som saknats då man var vassare än Olofström slagmässigt. På bilden syns Olofströms Marcus Carlsson som tllsammans med sina lagkamrater alltså kan se fram emot åttondelsfinal.

 

I D-gruppen stod segern mellan Haga och Eskilstuna. På sista varvet kunde man ana att båda lagen gärna ville vinna gruppen för att hellre möta Köping än Södertälje. Det blev dock Uppsala som vann sista varvet medan Eskilstuna bara slutade fyra. Därmed var det Haga som blev gruppsegrare. 

 

Finalspelet imorgon spelas över ett varv med möjlighet för varje lag att göra ett byte per varv. Reserven spelar inte. Segrande lag går vidare medan förlorarna har spelat färdigt. Visserligen skiljer det snittmässigt en hel del mellan lagen, men över ett varv har alla lag verkligen chansen att skrälla. Lagen som snittade allra bäst i kvalspelet var: 

1. Tantogården 1   20,8

2. Tyresö 1            20,8

3. Skoghall            21,5

4. Gullbergsbro     21,6

5. Askim 1            21,9

 

Resultat kvalspel Svenska Cupen

Resultat finalspel Svenska Cupen

 

Åttondelarna imorgon med lägsta-högsta lagvarv vid kvalspelet inom parentes

 Skoghall (81-90) – Olofström (87-103)

Tyresö 1 (78-89) - Uppsala 1 (85-96) 

Tantogården 1 (79-87) – Tantogården 2 (87-98)

 Eskilstuna (85-97) - Södertälje (87-102)

Örebro (88-98) – Jönköping (89-104)

Haga (86-94) - Köping (88-100)

 Askim 1 (86-90) - VK-78 (90-102)

Gullbergsbro (84-88) – Askim 2 (90-97)

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png