Hoppa till sidans innehåll

BÅDA JUNIORLAGEN PÅ SILVERPLATS

08 AUG 2018 19:45
Elias Zachariassen i delad ledning.
  • Uppdaterad: 08 AUG 2018 23:59

Första tävlingsdagen på Junior-VM i Cheb, Tjeckien för våra juniorer är avklarad. Det höjdes på ögonbrynen och många var kritiska under spelets gång till att så pass unga spelare som t ex från Kina , där den yngsta är endast 6 år, är med på ett världsmästerskap. Frågeställningar som dök upp i publikhavet var bl a: Finns det ingen åldersgräns? Behöver man inte kunna reglerna för att vara med? Kan de hantera BAMS?

Resultaten talar sitt tydliga språk och när man beslutar att sätta in skrivare i alla par/tripplar där de unga spelarna fanns med säger väl en hel del. Att de dessutom blir särbehandlade av domarna pga att de inte kan reglerna känns inte helt ok. Givetvis är vår sport till för alla åldrar, men på vilken nivå? Ett VM är kanske inte den lämpligaste tävlingen att vara med på för att "se & lära". Vad som bör sägas här är dock att dessa killar och tjejer som har det tufft på anläggningen ändå kämpar på och gör vad de kan efter sin förmåga.

Men, nu till själva tävlingen! Både tjej- och pojk-laget för Sverige ligger på en andra plats efter första dagens spel. Jag frågade förbundskapten, Daniel "Bjarne" Johansson vad han tyckte om onsdagens spel;

-  Tycker att tjejerna har gjort det riktigt bra men pojkarna, där finns det mer att hämta. Dock så har Zacke (alias Elias) varit grym första dagen. Ligger ändå bara efter med 16 slag på laget så får vi till det i möra så jäklar..... Just nu tvåa med båda lagen så vi har inte gett upp.

Det har varit riktigt bra väder, riktigt varmt och under fjärde och sista varvet för dagen kom det en rejäl åskskur, så det blev ca en halvtimmes regnuppehåll innan alla kunde spela klart det fjärde varvet. Som sagt så har Elias Zachariassen gått bäst bland killarna och ligger på en delad första plats individuellt och bland tjejerna ligger Felicia Vikström och Jennifer Göransson på en delad fjärde plats. På den nya mixade partävlingen ligger Felicia Vikström och Alexander Njord bäst till av svenskparen på en bronsplats.

Fortsättning följer imorgon, torsdag då vi får se om våra juniorer kan komma ifatt de tyska killarna respektive de tjeckiska tjejerna.

8-11/8, YWC 2018, Cheb, Tjeckien

Foton från första dagens spel

Skribent: Mats Nilsson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-2 300x423.pngExtramaterial.
Att rapportera LOK-stöd, Fritidsbanken och strategisk plan
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png