Hoppa till sidans innehåll
Den svenske reserven Wilma Harrysson toppar hos tjejerna

BÅDE TJEJER OCH KILLAR I TOPP EFTER FÖRSTA DAGENS SPEL I JUNIOR-EM

02 AUG 2017 20:18
Tyngre på OT-EM i Tjeckien. Damerna jagar medalj imorgon
  • Uppdaterad: 02 AUG 2017 22:54

Photos Day 1

Det blev en riktigt lyckad första dag, för juniorena i Askim. Både tjejerna och killarna är i topp i lagtävlingen efter sex spelade rundor. Juryn beslutade på morgonen att lagtävlingen skulle spelas över 10 rundor. Ett beslut som sedan reviderades under kvällen. Nu är det åtta rundor som gäller för lagtävlingen. Med två rundor kvar att spela så leder både killar och tjejer med hela 17 slag före Tyskland. Särskilt tjejerna bör ha goda chanser att hålla undan då de är färre spelare i laget och därmed färre rundor kvar som ska spelas. Naturligtvis har killarna också en jättechans att spela hem guldet imorgon men osvuret är bäst. Kommer tyska lagmaskinen igång så kommer de att göra allt för att vända underläget till seger. De har gjort det förr och kan göra det igen om inte svenskarna är på sin vakt. Det är alltid svårare att försvar en ledning än att jaga så det gäller att de svenska lagen inte blir passiva i sitt spel.

Hos tjejerna har hela laget spelat bra och alla fyra tjejerna ligger bland sex främsta. Bäst av alla har reserven Wilma Harrysson spelat. Wilma toppar hos tjejerna, ett slag före fjolårsmästarinnan Alena Dolezelova, Tjeckien. Förbundskapten Daniel Johansson berömde särskilt Jennifer Göransson för att hon kom tillbaka starkt efter ett riktigt tungt 37 varv på betongen. Även Jasmin Hansson fick beröm efter ha kommit tillbaka efter en riktigt tung start med en 59:a på dubbelrundan varv ett och två. Jasmin avslutade dagen med en lysande dubbelrunda på 45 slag. Tredje tjejen i laget är Felicia Vikström. Felicia har spelat bästa av alla på EB:n med fina 22,3 i snitt. 

Se när Wilma spikar bana 14

Wilma Harrysson aces lane 14 from SBGF on Vimeo.


Killarna fick också beröm av FK Daniel Johansson. Han tyckte det var riktigt bra att alla spelarna var bland de 12 bästa. Samtidigt tror Daniel ändå, att killarna har mer att ge då det trots den stora ledningen varit en del onödiga missar. Särskilt nöjd var han också med spelet på salton där svenskarnas boll varit helt överlägsen alla andra bollar. Både killarna och tjejerna har plockat rejält med slag på den banan. I det jämna laget är Alexander Njord och James Lindström som spelat bäst och ligger på en delad tredje plats. I den individuella tävlingen leder Tysklands, Silvio Krauss ett slag före Lars Anderegg, Schweiz.

Bilden: Alexander Njord delad trea efter första dagens spel.

James Lindström har otur med dubbla koppslängar på bana 12.

Bad luck for James Lindström on lane 12 from SBGF on Vimeo.

Resultat efter dag 1 J-EM Askim


I Tjeckiska Cheb har det gått lite tyngre för de svenska oldtimerslagen. Damlaget ligger på fjärde plats men är rejält med i medaljstriden. Tre slag efter Tjeckien på bronsplats och sju slag upp till tvåan Tyskland är långt ifrån omöjligt att plocka in. Till ledande Schweiz är det 16 slag och det kan nog bli lite väl tufft att ta igen. Både Linda Lundberg och Annelie Lundell ligger bra med i den individuella tävlingen på sjätte respektive åttonde plats. Annelie Lundell säger till bangolf.se att lagsammanhållningen är på topp och att de ska ge järnet imorgon för att nå en medalj.
Bilden: Linda Lundberg ligger sjätte plats

De svenska herrarna har inte fått spelet att stämma och ligger på en för deras del blygsam sjätte plats med hela 20 slag upp till bronsplacerade Tjeckien. 
Förbundskapten Daniel Langenes lyfter på hatten för de framförvarande lagen och imponeras över vilka duktiga tempospelare de är. Trots en bra avslutningsrunda på betongen med strax över 28 i lagsnitt tappade Sverige på samtliga framförvarande lag. Naturligtvis ska vi kunna lite bättre än så här, men frågan är om vi har så låga lagvarv i kroppen, sett över ett helt mästerskap, som har presterats på betongen här. Bäst av de svenska herrana är Daniel Ågren och Martin Lundell som båda ligger runt en 20:de plats

Resultat efter dag 1 SEC Cheb

Skribent: Jan-Åke Persson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png