Hoppa till sidans innehåll

BÄGGE LAGEN SPELAR FÖR MEDALJ

09 AUG 2016 13:53
J-VM i Österrikiska Bischofshofen sparkar igång imorgon. Förbundskapten John Widlert hoppas att bägge lagen ska vara med i medaljstriden på de ganska knixiga anläggningarna.
  • Uppdaterad: 09 AUG 2016 15:58

De svenska juniorlandslagen har nu befunnit sig på plats i Österrike i en dryg vecka. Träningsförhållanden har inte varit perfekta. En hel del regn och ganska kyligt sommarväder. Tyvärr ser inte väderprognosen för onsdag-torsdag heller särskilt lovande ut med en hel del regn som väntar och temperaturer kring 15-17 grader. Fredag lördag ser i skrivande stund bättre ut med en hel del sol och betydligt varmare väder. 


Träningsförutsättningarna har tyvärr påverkats av dåligt väder

Träningförhållanden har tyvärr påverkats av dåligt väder

Förra gången J-VM spelades var i finska Lahti då det blev silvermedaljer för båda de svenska lagen. Det finns fyra spelare kvar från det mästerskapet. Hos killarna är det Elias Zachariassen och James Lindström och hos tjejerna är det Felicia Wikström och Jasmin Hansson. Jasmin tog ju hem guldet i Lahti och därmed är regerande mästare.

Bangolf.se har varit i kontakt med förbundskapten John Widlert som säger så här om de svenska lagens chanser;

Det är två tuffa anläggningar där EB:n kommer bli avgörande förmodligen där det kommer skilja mycket på ett bra varv jämfört med ett dåligt varv. Slutet på EB:n avgör mycket med en svår hål i backe, salto, mushål och fönster bland annat.

Betongen är också krävande då det krävs perfekta slag för spik och med ett par banor som är riktigt svårspikade och inte går styra helt. Gröna varv på båda anläggningarna är bra men går komma ner på låga varv också vid riktigt bra spel. Det kommer bli viktigt att minimera misstagen och hålla nere missarna till tvåor.

Målsättning är medalj för bägge lagen. Jag tycker det är svårbedömt om hur bra de andra lagen är men spelar vi som de sista 2-3 varven så tror jag absolut vi är med och hotar favoriterna Tyskland. På killsidan är det förmodligen även Tjeckien och Österrike som hotar om medaljer medan på tjejsidan kan alla fyra lagen ta medalj där det alltid brukar vara jämnt.

En stor svensk supporterskara finns på plats. Förhoppningsvis ska de kunna heja på våra killar och tjejer så att det blir medaljer av ädlaste valör.

Sverige ställer upp med följande lag.

Team Sweden

Killar:

James Lindström

Henrik Andersson

Lukas Larsson

Eric Bohlin

Tommy Fröjd

Elias Zachariassen

Reserv. Andreas Ekängen

Tjejer:

Jasmin Hansson

Felicia Vikström

Jennifer Göransson

Reserv. Wilma Harrysson 

 

  Resultatlänk Lag-Slagspel J-VM 2016 Bischofshofen AUT

Här följer du J-VM på Facebook

 Fler bilder på Instagram

Skribent: Jan-Åke Persson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png