Hoppa till sidans innehåll

BANGOLFNOTATIONER FÖR ALLA

01 APR 2016 11:36
Notationsmallar finns nu för nedladdning
  • Skapad: 01 APR 2016 11:36

Länk till sidan om bangolfnotationer           Länk till nedladdningssidan

Bangolfsnotationsprojektet startade hösten 2014 då undertecknad blev kontaktad av notationernas skapare innovatören och författaren Johan Lundell. Johan skickade ett färdigt förslag över hur notationer för bangolf skulle kunna se ut. Detta inledande förslag var så imponerande att det slog mig med häpnad. Hur kunde en icke bangolfspelare ta fram något som såg så intressant och lockande ut.

Johan som bor i Uppsala, berättade att han hade haft lite diskussioner med självaste Carl-Johan Ryner vilket förklarade hur Johan träffat så rätt redan från start. Carl-Johan gav en hel del tips och råd kring bangolfens mysterium och hade därmed en stor del i inledningsfasen av projektet. Tyvärr hade Carl-Johan inte tid eller möjlighet att driva projektet framåt. Själv såg jag Johans förfrågan som en skänk från ovan. Var detta möjligtvis en chans att höja statusen för bangolfen som en seriös sport. Även dåvarande förbundskapten Jan Strandberg tände på idén och var mycket involverad i projektets början.

Många och långa mailväxlingar och telefonsamtal har tagit oss dit vi står idag. Jag är efter att ha testat notationerna i skarpt läge, i min egen klubb, Sjöviken, övertygad om att notationerna är ett utomordentligt verktyg  för bangolfens utveckling. Notationer är ett snabbt och enkelt sätt att lära sig förstå och utveckla olika spelvarianter och i mitt tycke helt överlägset våra gamla traditionella speltips.

Notationerna kan göra det lättare för allmänheten att förstå bangolf. De kan också underlätta för personer med lässvårigheter (dyslexi). Förhoppningsvis kan de också bidra till integrationen i samhället genom att locka invandrare och nyanlända till våra anläggningar. Det är ju lättare att lära sig symboler än att läsa speltips på svenska. Jag ser stora fördelar även för våra yngre bangolfare att lättare komma in i sporten.

Dubble svenske mästaren Dan Trulsson, Tantogården är nu också starkt involverad i projektet och han kommer att ha en ledande roll då Svenska landslaget för första gången ska testa att använda sig av bangolfnotationer under Nationscupen i Portugal. Dan, Johan och jag själv träffades i förra veckan och slipade på en del detaljer inför denna lansering. Vi har försökt att ta fram ett pedagogiskt material som riktar sig till både allmänhet, nybörjare och elitspelare.

Lokaltidningen visade intresse och var på plats och gjorde ett reportage som ni kan läsa om på denna länk.

Reportage bangolfnotationer Tidningen Norra Skåne

Projektet har också fått genomslag på högre nivå. Johan Lundell har blivit inbjuden av RF att prata notationer för alla specialidrottsförbund den 12 maj. Kul att bangolfen blir uppmärksammad på detta sätt.

Notationerna kommer säkert att utvecklas och bli bättre i takt med att fler spelare blir intresserade och vill börja använda sig av dem.

Har ni frågor eller funderingar om hur det funkar så går det bra att kontakta mig på nedanstående uppgifter.

Mail:     This is a mailto link
Mobil:   031-760 61 95

Se nu till att ladda ner mallarna och börja notera era spel.

Bangolfnotationerna hittar ni här på hemsidan i menyraden under FÖRBUNDET/Bangolfnotationer eller på länkarna nedan

Bangolfnotationer

Ladda ner

Skribent: Jan-Åke Persson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png