Hoppa till sidans innehåll
Foto: Christian Eriksson Segrarna Inomhus-SM 2014

Björnberg mästare efter suddendramatik

07 DEC 2014 17:15
Annelie Lundell bästa dam.
  • Skapad: 07 DEC 2014 17:15

I Oldtimers Damer var det Annelie Lundell från start till mål. Ingen av de andra damerna hade skuggan av en chans mot Linjenspelaren som med ett undantag radade upp gröna varv. Där bakom var det desto mer spännande. Gerd Andersson, Eskilstuna hade en mycket tuff start på söndagen och Örebros Marie-Louise Tunmats kunde ta sig förbi och bärga silvret. Marie-Louise spelade allt bättre ju längre tävlingen led och matchade sånär Annelies resultat under de fyra sista varven.  

 

Segerstriden i Oldtimers Herrar blev en tvekamp mellan Tyresös Magnus Westerberg och Eskilstunas Anders Görlin. Anders hade ett tag ett ganska rejält försprång men då drog Magnus till med en 18-ribba och var bara ett slag efter med två varv kvar. Anders svarade dock med sitt tredje 19-varv i tävlingen och hade således fyra slag att gå på inför avslutningen. Under sista varvet utökade Anders ledningen medan Magnus kunde säkra silvret. Bronsmatchen var ett riktigt getingbo med inte mindre sex spelare inom två slag inför sista varvet. Roger Svensson, Tyresö såg ut att göra ett perfekt avslutningsvarv, men bommade sista banan. Den bommen kostade chansen till särspel om bronset då Peter Ericson från Hjelmsjö avslutade med 19 och slog därmed Roger med ett slag.

 

I herrjuniorklassen fick vi se riktigt fint spel under söndagen från flera spelare. Elias Zachariassen kunde trots det dryga ut ledningen från lördagen, bland annat via ett 18-varv. Därmed guld till Elias med silvret gick till Umeås James Lindström. Därmed ombytta placeringar för dessa båda jämfört med Inomhus-SM för ett år sedan. Bronsfajten var riktigt hård mellan två spelare som imponerar allt mer; Uppsalas Eric Bohlin och Köpings Filip Springfeldt. Med ett varv kvar var de helt lika och då båda gick 22 fick kampen om bronset avgöras i sudden. Den avgjorde Eric iskallt på bana tre, passagen.

 

Felicia Vikström Umeå var självskriven som segrare i damjuniorer då hon var enda startande. Under söndagen spelade Felicia riktigt bra och resultatet hade räckt till att blanda sig i medaljstriden i damklassen.

 

I damklassen var Karin Olsson från Uppsala överlägsen och vann sitt andra raka Inomhus-SM. Silvret gick till Eskilstunas Pirkko Maaninka som fick spelet att stämma betydligt bättre under söndagen jämfört med lördagen. Bronset knep Kalmars Maria-Therese Olofsson i kamp med Ingela Eriksson, Djulö.

 

I herrklassen hade Mikael Illmesjö greppet med varvet kvar. Då ledde Södertäljespelaren med tre slag efter att på det näst sista varvet slagit till med sitt andra 18-varv för dagen. Bakom jagade Gustav Björnberg, Tantogården och Lars Brown, Uppsala. Gustav avslutade med 18 och då Mikael hade tre miss fick sudden tillgripas om segern. Där inledde de båda herrarna med åtta spik innan Mikael slog en förödande trea på mosbrickan. Gustav spikade även den och säkrade därmed det svenska mästerskapet. Gustav avslutade med 28 rakad spik. Bronset till Lars Brown, Uppsala.

 

Tyvärr hakade datorprogrammet upp sig och under det sista ett och ett halv varvet blev det därför inga resultat i realtid.  

 

Resultat Inomhus-SM 2014

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png