Hoppa till sidans innehåll

BLÅGULA LAGEN I TOPP I LAHTIS

10 AUG 2016 22:00
I växlande väder har svenskarna bästa utgångsläget inför morgondagens avgörande.
  • Uppdaterad: 10 AUG 2016 22:46

Oldtimers-EM i Lahtis började med en mardröm för de svenska damerna. På de första EB-varvet tappade man arton slag på Tyskland. Tyskorna spelade riktigt bra medan det svenska spelet inte stämde alls. Ny lyckades  man dock plocka tillbaka nästan alla på den efterföljande filten. Sedan var det dags att spela EB igen: 

- Det var helt magiskt att se spelarnas kämpaspirit, säger förbundskapten Daniel Langenes, att efter det första varvet komma tilllbaka så. Man viker sig inte på ett enda slag. 

Det gav också ett betydligt bättre resultat än på den inledande morgonrundan. Det var till och med så bra att det räckte till att plocka ett gäng slag på EB:n och ta över ledningen. En ledning som sedan utökades till sammanlagt 15 slag efter halva tävlingen. Ledning alltså, trots den mycket tunga starten med 18 tappade slag på första EB-rundan. Marginalen ned till Österrike på tredje plats är över 30 slag. 

- Men det är inte över förrän sista banan är spelad, säger Daniel Langenes. Det kan vända snabbt, kolla damerna idag. Det räcker att ett lag får till ett demonvarv. Vi ska bara försöka att spela lika bra som vi har gjort idag och fortsätta ha en lika god stämning i truppen. 

 

För de svenska herrarna är ledningen gentemot Tyskland något mindre, elva slag. Då har man tagit 25 slag på filten men tappat elva på det hårda underlaget. På tredje plats ligger Tjeckien, 25 slag från Sverige. 

- Det är svårt att säga vad man förväntar sig innan, men vi har nog varit lite bättre på filten än förväntat, analyserar Daniel Langenes. 

Apropå marginalen till Tyskland säger den svenska förbundskaptenen: 

- Vi har inte sett så mycket av dem på träning då de i vanlig ordning ser till att hålla sig på motsatt sida mot där vi är. Men vi såg ju i fjol att de tyska seniorerna i stort sett är ikapp på filt. 

Vädret idag har varit varierande: 

- Det har pendlat. I morse när vi kom till banorna var det tolv grader och sedan var det uppe i 24-25 och så plötsligt blåste det och temperaturen sjönk till femton grader. 

Imorgon avslutas lagtävlingen med ytterligare två kombirundor. På bilden syns Magnus Westerberg och bollen, som liksom de svenska lagen, befinner sig i toppen. 

Och hur har det då gått för det första laget på ett Oldtimers-EM från Storbritannien? Tja, inte alls, de kom nämligen inte till start då man endast hade fem av de sex spelare som krävs för ett lag i herrtävlingen. 

Individuellt är det dubbelt svenskt i både dam- och herrklassen. Annelie Lundell, Linjen toppar, ett slag före Bernice Thors, Gullbergsbro. Toppar gör även Sundsvalls Morgan Munter, ett slag före Daniel Ågren, Södertälje.  I den individuella tävlingen återstår fyra dubbelrundor innan mästarna koras.

 

Resultat Oldtimers-EM Lahtis 

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png