Hoppa till sidans innehåll
Bilden: Alexander Dahlstedt, Tantogården.

BLÅSIG SM-START I BORÅS

03 JUL 2017 18:18
Sandra Kungsman och Alexander Dahlstedt i topp bland seniorerna.
  • Uppdaterad: 04 JUL 2017 13:55

Första dagens SM-spel i Borås har kantats av rejäla vindbyar. De första timmarna var även temperaturen ganska låg och flera spelare iklädda toppluvor. Allteftersom dagen framskridit har dock temperaturen segat sig uppåt. Om den årsgamla anläggningen säger SVT:s expertkommentator Jan Strandberg så här:

-          Jag gillar anläggningen. Den är rättvis och du måste spela bra för att få ett bra resultat. Det finns möjlighet att spela sig till spiken på t ex spången då den är bred. Den bana som sticker ut tycker jag är uppsamlaren med en ganska svår avvägning. Bana 17, hål i backen är klurig då alla vallar, men det krävs konstant avvägning annars så sticker bollen alternativt ligger kvar. Däremot är det närmast övermänskligt att styra irullet på den banan.

 

Lukas Larsson, Gullbergsbro

 

Bland herrjuniorerna är det flera spelare som har imponerat rejält. Allra mest sett till tre varv, ledaren Lukas Larsson, Gullbergsbro.

-          Det har varit lite knyckigt idag, men resultaten har ändå blivit låga, sammanfattar Lukas. Ifall jag går hälften så bra är jag nöjd.

Lukas och Rasmus Bergqvist, VK-78 hade båda två chansen att slå banrekordet på sista varvet men det räckte inte riktigt hela vägen fram för någon av dem. Flera herrjuniorer har spelat bra och i nuläget krävs ett betydligt bättre snitt i herrjunior än i herrsenior för att ta sig vidare till final. Leder gör som sagt Lukas Larsson med Uppsalas Eric Bohlin tre slag bakom. Eric har fått till flera goda starter och ser ut att kunna utmana hela vägen. Därpå följer tre spelare inom ett slag. Bronset efter första dag i Olofströmspelaren Jonathan Rydbergs ägo.

 

Asarums Jasmin Hansson spelar sällan filttävlingar men när hon gör det så presterar hon på topp. Faktum är att resultatet för sistaårsjunioren skulle räcka till ledning i damklassen. Medan övriga konkurrenter har minst ett svart varv så har Jasmin hållit sig till rött och grönt. Det har räckt till en ganska stor ledning, närmare bestämt elva slag före Uppsalas Felicia Vikström och Växjös Jennifer Göransson.

-          Just nu tänker jag inte så mycket på placeringen utan vill hitta tillbaka till rätt känsla, säger Jennifer Göransson. Men det är ju kul att vara med och spela om medaljerna.

 

Jasmin Hansson, Asarum

 

Damklassen har bjudit på stora omkastningar där flera spelare har bytt av varandra i toppen och utan att någon har fått det riktigt flytet i spelet. Det har resulterat att fler spelare än vanligt är med och hugger i toppen. Det är fem lirare inom sju slag med Sandra Kungsman, Uppsala i topp. Övriga medaljplatser innehas av Josefin Hansson, Asarum och Malmös Annelie Lundell. Josefin Hansson kommenterade blåsten så här:

-          Man fick vänta lite extra mellan slagen, men annars gick det väl ganska bra. Den bana som jag är mest nöjd med är avvägningen på gentleman.

 Det här med att hon har sin först individuella SM-medalj inom räckhåll är inget som Josefin verkar slösa energi på:

-          Just nu fokuserar jag mest på laget. Det känns bra och sen ska vi bara försöka att hålla igen det imorgon igen.  

 

Laget som Josefin nämner är 3-mannatävlignen på damsidan. Där en plats till Europacupen i Italien ligger i potten. 16 slags övertag har Asarum i den kampen. Så imorgon gäller det verkligen för Uppsala att gå ”all in”.

-          Vi hade ett tufft första varv där vi tappade för mycket, säger Sandra Kungsman i Uppsala. Men än är tävlingen inte över. Det är bara att kämpa. 

 

Sandra Kungsman, Uppsala. 

 

I herrklassen är det dominans av Tantogården. Alexander Dahlstedt har radat upp tre blåa varv där ingen annan har mer än ett. Klubbkamraten Dan Trulsson låter sig dock inte skrämmas så lätt och skuggar fyra slag bakom. Ytterligare två slag bakom finns han som vann i fjol, Robin Andersson från Södertälje. Det är upplagt som sig bör för en riktigt fin kamp under morgondagen när medaljerna ska fördelas.

 

3-mannatävlingen på herrsidan toppas därmed inte helt oväntat av Tantogården. Skoghall är dock inom slagläge. Bronskampen ser ut att i första hand stå mellan Södertälje och Jönköping.

 

Dagens bästa enkelserie tillika banrekord bokfördes på Mats Nilsson, Växjö. Sista rundan klämde han i med 25 och klättrade därmed en bit upp i resultatlistan.

 

Mats Nilsson på bana 17 under sitt rekordvarv.

 

Imorgon tisdag spelar alla spelare varv 4-5 innan finalen varv 6 och 7 som endast är öppen för de främsta i respektive klass. På onsdag väntar matchspelet där finalen direktsänds på SVT Play på eftermiddagen.

 

Resultat Slagspelet SM i Borås

Foton

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png