Hoppa till sidans innehåll

BRONS TILL BJÖRK EFTER EN DRAMATISK FINALDAG

10 AUG 2019 04:45
Avslutande finalvarven blev en riktig nagelbitare i både herr- och damklassen, där flera spelare hade chansen på medaljerna. Linda Lundberg kom tillslut 4:a och Torgny Kjällström 8:a, ett respektive två slag från medalj.
  • Uppdaterad: 10 AUG 2019 04:45

Som rapporterat innan gårdagens fyra sista varv skulle till att spelas på herrsidan, så hade vi  Stefan Björk i sällskap av Torgny Kjällström, Christer Söderlund och Patrik Wass över kvalgränsen för att just få spela alla 4 återstående varv istället för endast de 2 första. Men då det endast var 8 slags marginal mellan första till femtondeplatsen, så kunde vi ana att det skulle bli många om buden och att omkastningar med största trolighet ske. Två av dessa herrar föll tyvärr redan bort efter de två första varven och det var både Christer och Patrik som hade tuffast uppgift att hålla sig kvar. Efter ett rött varv på både betongen, men framför allt på eterniten (33 & 25 på Christer samt 32 & 25 på Patrik) så kunde vi konstatera att det behövdes bättre spel än så då konkurrensen om finalplatserna var alldeles för hög. Både Stefan och Torgny däremot förstärkte sina chanser till medalj efter både presterat något grönt varv istället (31 & 22 på Stefan samt 25 & 21 på Torgny). Torgny's 25a på betongen var det lägsta i hela tävlingen, så att prestera något sånt i detta läget var otroligt starkt! Två svenskar alltså vidare till finalen och det skulle visa sig att det var mycket kvar som kunde hända. 

Både Stefan och Torgny börjar bra och med 22 slag på Stefan och 24 slag på Torgny på avslutande eternitvarvet så kunde vi konstatera att Torgny hade klättrat till en andraplats medan Stefan befann sig på en fjärde. Det var upplagt för dramatik under sista betongvarvet och frågan var om vi skulle få två svenskar på pallen innan dagen var över. Sista varvets början skulle absolut bli avgörande och det som vi fasade mest av allt var att någon av våra svenskar skulle få en start som vara för svår att ta sig tillbaka från (med tanke på den otroligt jämna och påfrestande situationen kampen om medajerna var). Det som vi inte ville skulle ske skedde för andraplacerade Torgny. Efter halva sista varvet spelat fanns det bara 1 spik blandat med 2 st treor och resten tvåor. Det behövdes 4 spik in i mål för att behålla sin position på pallen, men det blev bara 2 st och resulterade i en mycket snöplig åttoneplats för Torgny. Ett 34 varv på betongen som inte alls speglade den kapacitet som vi fått sett, vilket gjorde det extra tungt att bevittna detta tråkiga borfall från pallen. Dock skulle vi inte behöva uppleva samma sak gällande Stefan Björk. Björk fick en stabil inledning (4 spik på första nio banorna) och kunde därifrån spela in med en förtroendeingivande känsla och klättra en plats från en fjärde till att få kalla sig individuell EM-brons medaljör! För att poängtera än en gång så var det öppet för väldigt många spelar på slutet och det skiljde från Torgny's åttondeplats upp till segraren från Tyskland endast 4 slag! Så en mycket rafflande finaldag för herrarna fick vi uppleva, men framförallt ett sista varv som innehöll det mesta. 

Alla individuella medaljörer vid OTEM 2019

I damklassen var det som tidigare rappporterat endast Linda Lundberg som låg inom ramarna för fortsatt spel innan finaldagen skulle inledas. Linda låg sjua, endast 3 slag från pallen. Utmanaren (som hade en väldigt tuff uppfigt) att också ta sig vidare till de två sista finalvarven var Annelie Lundell. Minimumkravet var att plocka in 9 slag på de två första varven för att att just komma upp till topp 9 på listan. Dock var just uppgiften alldeles för tuff och då inga väldigt unika varv kom, så blev det tillslut en femtondeplats. Linda däremot skulle ställas inför ett helt annat scenario då kampen i damklassen minst sagt blev lika intensiv som herrarns. Guld och silver fighten var i en klass för sig, så att nu flera spelare jagade den där sista bronset gjorde det allting mer nervöst. Linda inledde helt okey med 23 på eterniten samt 33 på betongen, men när hon sen även kom in på 24 slag på sista eternitrundan så blev det allt jämnare och jämnare. En god avslutningen behövdes för att Linda också kunna knipa de där bronset och även fast hon gjorde allt vad hon kunde och till och med presterade finalvarvets lägsta betongvarv på 28 slag, så skulle det tillslut skilja det där ynka slaget från ett nytt bronsfirande. Så typiskt efter att Linda behållt kylan under hela finaldagen och presterat väldigt bra bangolf när det gällde som mest. 

Idag fortsätter matchspelet när Oltimers-EM kommit in på sin sista dag, där 4 svenska herrar och 2 svenska damer har kvalificerats sig till och där både Linda och Torgny har chans till revensch. De andra svenskarna som är med är Stefan Björk, Christer Söderlund, Patrik Wass samt Annelie Lundell. SBGF önskar återigen våra spelare i Predazzo ett stor lycka till och vore det inte mågot om vi fick en medalj med oss från lagspelet, en från slagspelet och nu MINST en från matchspelet? En spännande dag är som alltid att vänta när det gäller mästerkap. Den nya länken hittas nedan och kommer även bli uppdadterad under "Veckans Online" inom kort. 

Bilder från finaldagen av slagspelet

Resultatlänk: 
7/8-10/8, OT-EM, Predazzo (ITA)
10/8, OT-EM, Matchspel, Predazzo (ITA) 

Följ även det nyskapade Instagram-kontot för Oldtimerslandslaget via @OTlandslag

Skribent: Simon Levander
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png