Hoppa till sidans innehåll

CARL-JOHAN OCH LAURA TOG GULD I MATCHSPELET PÅ SM

07 JUL 2018 23:34
Det blev en jämn guldmatch mellan Carl-Johan Ryner och Fredrik Persson, båda från Uppsala BGK, i ett strålande solsken under eftermiddagen.
  • Skapad: 07 JUL 2018 23:34

SM i Bangolf 2018 avslutades med matchspelet. Vi fick se många jämna och långa matcher ända från starten med 8-delsfinalerna. I kvartsfinalerna avgjordes vilka som skulle spela om guld, silver och brons och efter dessa stod det klart att det skulle bli fight mellan klubbkompisar i båda guldmatcherna. Laura Fogh Henriksen och Jennifer Göransson, båda Tantogårdens BGK skulle göra upp om guldet i damklassen. I herrklassen skulle det bli Carl-Johan Ryner och Fredrik Persson, båda Uppsala BGK som skulle tampas.

När spelarna gick ut på anläggningen för att inleda sitt finalvarv så var SVT på plats för direktsändning. Solen hade börjat bränna ordentligt och kylhanddukarna var redo.

Calle och Fredrik bjöd på en jämn och publikfriande match. Det krävdes spel på 17 banor innan Calle hade tagit hem guldet! Bana 16 blev en riktig show av båda spelarna, om man får kalla det så. Fredriks boll tog i kopp och fick ett 90-graders hugg ut i sarg men tog samma väg tillbaka mot kopp och i. Jublet var ett faktum. När så Calle slog igenom och även han fick till en näst intill lika otrolig spik så skrattade killarna högt, liksom publiken.
Ställningen var då 5-4 till Calle och när Fredrik slog 2 på bana 17 så kontrade Calle med en säker spik och hade gått segrande ur matchen.

Damklassen började jämnt och efter 6 spelade banor stod det 1-1. Därefter började Laura plocka poäng med flera fina spik och när båda slagit 2 på bana 15, blixten, så stod det klart att Laura vunnit matchen.
Eftersom det i matchspelet är Svenska Bangolfförbundets medalj som delas ut så kan den delas ut till Laura även att hon inte är svensk medborgare. I gårdagens slagspel, vilket Laura också segrade i, var det Riksidrottsförbundets SM-medalj som delades ut och den kan endast svenska medborgare tilldelas.

Bronsmatcherna spelades mellan Jasmin Hansson, Asarums BGK och Sandra Kungsman, Uppsala BGK samt Peter Ericsson, Sjövikens BGK och Alexander Dahlstedt, Tantogårdens BGK.

Brons blev det till Sandra Kungsman och Alexander Dahlstedt efter 17 respektive 18 spelade banor och med resultaten 5-2 till Sandra samt 7-5 till Alexander.

Länk till matchspelet

Foton från matchspelet

Skribent: Agneta Harrysson
E-post: Adressen Gömd

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png