Hoppa till sidans innehåll
Bilden: Kan Örebros Lennart Jansson ta fjärde raka segern? Foto: Lars Josefsson

DAGS FÖR OLDTIMERS-SM I GÖTEBORG, SVERIGES FRAMSIDA

11 JUL 2017 14:52
Oldtimers gör upp om medaljerna i Göteborg. Tar Lennart Jansson fjärde raka titeln?
  • Uppdaterad: 12 JUL 2017 09:26

Imorgon startar kampen om medaljer i Oldtimers-SM. Årets tävling spelas i Sveriges framsida, Göteborg. Enligt göteborgaren själv, en mysig storstad som har allt och som kanske t.o.m skulle vara Sveriges huvudstad. Liseberg, Feskekörka och alla goa, glada och käcka människor är svårslaget. Antar att en och annan Stockholmare är av en annan åsikt.

Den anrika klubben Göteborgs BGK står som värd och tävlingen har i år samlat 118 spelare. Det är i och för sig ett litet tapp jämfört med föregående år men tävlingen försvarar ändå med råge sin ställning som den största tävlingen i svensk bangolf. 

Tävlingen spelas över åtta varv under fyra dagar med kval inför sista dagen. Under de sex första varven avgörs också tremanna lagtävlingen.

När det individuella spelet är avgjort på lördag vidtar sedan femmanna lagspelet.

 
Bilden: Nye generalsekreteraren Mats Nilsson och Göteborgs Bengt Paulsson inviger tävlingarna Foto: Agneta Harrysson


Bilden: Många lät sig väl smaka Foto: Agneta Harrysson


Det kommer säkerligen att bli riktigt spännande tävlingar då flertalet av de senaste årens segrare finns på plats för att fira nya triumfer.

I Damveteranklassen finns inte de två senaste årens segrarinna Pirkko Maaninka med i startfältet. Här får istället Sjövikens Lena Nilsson som segrade i oldgirlsklassen både 2014 och 2015 gälla som favorit. Kanske kan 2013 års vinnare Ulla-Britt Hessel, Enköping eller hemmaspelaren Eva Johansson utmana. 

Oldgirlsklassen ser på förhand ut att bli en uppgörelse mellan Annelie Lundell, Malmö och Linda Lundberg, Gullbergsbro.Kan Örebros Marie-Louise Tunmats överraska och blanda sig i segerstriden?


Bilder: Annelie eller Linda? Foto: Agneta Harrysson och Lars Josefsson

I Herrveteranklassen är den stora frågan om Örebros Lennart Jansson kommer att kunna ta fin fjärde raka titel? Lennart brukar kunna vässa formen rejält till denna tävling. Konkurrens saknas sannerligen inte och då tänker jag i första hand på silvermedaljören från 2014 och 2016, Sundsvalls Peter Söderlund. Gullbergsbro-trion, Roger Njord, Tomas Sennerby och Reine Njord vill säkert också ha ett ord med i laget. Enligt inside rapporterna så ska särskilt, Reine ha spelat som en "demon" på träningen. Tommy Blixt, BGK Spiik kommer säkert också att vara med högt upp i resultatlistan.

Oldboysklassen ser på förhand ut som den ovissaste klassen. Säkerligen kommer förra årets segrare Anders Larsson, MGK 49 Nyköping att vara med i toppen i år igen. Likaså segraren 2015, Sjövikens Peter Ericsson. Örjan Johansson, Gullbergsbro var stor favorit 2014. På dåvarande hemmabanorna, Tuve lyckades inte Örjan som tänkt och nådde inte riktigt ända fram den gången. Kanske får Örjan sin efterlängtade revansch nu istället.
Stor spänning att vänta alltså. På lördag vet vi vilka som får lyfta segerpokalerna.


Bilden: Anders Larsson Nyköping, segrare 2016 Foto: Lars Josefsson
Bilden: Peter Ericsson Sjöviken Segrare 2015 Foto: Lars Josefsson

Tävlingen följer ni på denna länk

Resultat OT-SM Göteborgs BGK

Bilder från träningen 

Skribent: Jan-Åke Persson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png