Hoppa till sidans innehåll

DAGS FÖR U23 CHALLENGE I ITALIENSKA VEDANO

16 MAR 2019 08:04
Sex stycken lag från fyra nationer ska i helgen kämpa på inomhusbetongen i Vedano (ITA). Med en debutant i laget, kan Sverige som regerande mästare hålla ihop även i år?
  • Uppdaterad: 16 MAR 2019 08:04

I helgen spelas den återkommande fyrmannalagstävlingen U23 Challenge, där nu slagantalet inte kommer att betyda allt, då denna tävlingen är uppbyggd på matchspel och banvinster. Under lördagen kommer alla att möta alla över fem stycken kvalvarv, där nu Italien (2 lag), Tyskland (1 lag), Sverige (1 lag), Portugal (1 lag) är representerade. Det finns även ett mixat lag från Italien/Portugal som utgör det sjätte och sista laget. Efter dessa kvalvarv kommer Top 4 under söndagen mötas i semifinalerna, där vi såklart hoppas att vårt lag från Sverige finns med även i år. Sverige representeras i år av tre rutinerade landslagsspelare i from av James Lindström (Tantogårdens BGK), Felicia Vikström (Uppsala BGK), samt Rasmus Bergqvist (Skoghalls BGK). Men laget har även en debutant i form av Johanna Lindoff (Uppsala BGK) vilket såklart är mycket glädjande och spännande att följa. 

Inför helgens spel har jag (Simon Levander) fått chansen att ställa några frågor till Sveriges coach, Lars Kvael, hur uppladdningen och förberedelserna har känts samt vad för målsättningar som finns:

Hur gick resan till Vedano al Lambro (ITA) och kunde det svenska laget snabbt komma igång med träningen?
- Vi startade resan klockan 06 i onsdags från både Sverige och Norge. Tyvärr gick inte allt perfekt på denna resan. Mitt flyg från Olso blev inställt på grund av tekniska problem, så jag hann inte med vårt nästa plan från Köpenhamn till Milano. Fick istället omboka och åka via Zürich, så jag kom fram till Milano tre timmar efter de andra i laget. Utöver det så kom inte mitt bagage, men som tur hade jag alla bollarna i handbagaget. Vi kunde därför träna ungefär fyra timmar under onsdagskvällen.

Finns det någon tidigare erfarenhet av denna inomhusbetong och hur har det varit att hitta bra spel under träningsdagarna? Finns det lättare resp. svårare banor som sticker ut?
- Jag har spelat en 2-manna nattmara 14 gånger som organiserats på dessa banor, så vi hade alla bollar och spel redan klart för innan vi kom ner. Annars är det många annorlunda spel här än vad vi har vant oss med i Sverige. Det är mycket snabba bollar, rotationsspel på långgolfen, trippelkullen och dubbeldoseringen. Utöver det är det också tre banor du spelar klicker på. 

Hur är lagsammanhållningen och har Johanna, som representerar Sverige för första gången, kommit in bra i gruppen?
- Det är ett bra lag som ska spela U23 Challenge i år. Lagsammanhållningen är god och vi har haft mycket bra träning och roligt överlag. Johanna har kommit in bra i gruppen, så vi har alla förutsättningar att prestera på topp som ett sammansvetsat lag.

Hur har det sett ut resultatmässigt under träningen och hur tror du att det kommer att stå sig mot de andra nationerna? Har Italien någon hemmafördel eller kommer den största fighten ske mot Tyskland?
- Vi har gått totalt fem träningsvarv med ett lagsnitt på 28,5. Bästa individuella snittet har James på 26,6. James har även lägsta varv på 21 slag. Italien har ingen speciell hemmafördel, utan det kommer bli en fight emot Tyskland primärt.

Slutligen, vad finns det för målsättning med helgen och har de svenska spelarna vad som krävs för att försvara guldet från tyska Celle ifjol?
- Målsättningen är att ta guldet. Sverige har vunnit U23 Challenge tre år i följd, så det skulle vara konstigt om vi inte hade samma målsättning även i år. Men som alltid kommer det att bli en hård fight emot Tyskland och som tidigare nämnt kan det komma att bli väldigt låga resultat, vilket kommer göra denna upplagan extra intressant. 

Som en liten extra bonus fick jag (Simon Levander) även tag på landslagsdebutanten, Johanna Lindoff (Uppsala BGK) för en kort kommentar om stundande spel i den svenska tröjan och hur känslorna var inför:

Hur känns det att för första gången representera det Svenska Landslaget?
Det är väldigt spännande att äntligen få representera Sverige. Men det ska bli jätteroligt och en härlig upplevelse. 

Hur har träningen varit? Har det varit mer anspänt med tanke på omständigheterna?
Träningen har gått hyfsat bra och varven har gått bra. Hade det lite tungt under de sista timmarna av träningen. Det är såklart väldigt nervöst att spela på en internationell tävling i Italien. 

Hur är sammanhållningen i gruppen? Har de andra givit några nyttiga tips hur du kan hantera spel på internationell nivå?
- Sammanhållningen i gruppen är bra, tycker även att Lars är en grymt bra coach. Dem har sagt att bara ta det lugnt och ha roligt. Det är det viktigaste. Även att verkligen njuta av varje sekund av tävlingen.

Vad har du själv för målsättning med helgen? Vad skulle du vilja uppnå för att tycka att debuten gick bra?
- Min målsättning är att snitta under 29, då är jag nöjd. Jag skulle säga att om vi vinner i år igen och spelet är på min sida, då kan inte debuten bli bättre.

Vi tackar både Lars och Johanna för uppdateringen om läget inför spelet som kommer ske nu i helgen. Vad vi kan läsa av så känns det väldigt lovande ut för Svenskt håll, så vi håller alla tummarna och önskar laget ett stort lycka till i kampen om ännu en framgång i U23 Challenge! 

Länk till resultat, U23 Challenge Vedano (ITA) 16-17 Mars

Skribent: Simon Levander
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png