Hoppa till sidans innehåll
Foto: Hans Bergström Derice Shumilov Susoho totalbäst dag 1 på SM

DERICE TOTALBÄST DAG 1 PÅ SM

11 JUL 2013 19:24
Tantogårdens junior Derice Shumilov Susoho är totalbäst med 84 slag (21,0 i snitt) på de 4 inledande varven på SM i Gullbergsbro.
  • Skapad: 11 JUL 2013 19:24

Första dagen på SM spelades i strålande solsken och det stod klart ganska tidigt att det skulle bli en lång dag att genomföra samtliga 4 varv för de 114 startande.


Banorna visade sig vara ganska knepiga och det var svårt att gå riktigt lågt hela tiden. Den som lyckades bäst av alla första dagen var Tantogårdens Derice Shumilov Susoho, som med 84 slag är totalbäst av alla. Han leder herrjuniorklassen med hela 6 slag före hemmahoppet Andreas Carlsson. Andreas har i sin tur tre slag ner till tredjeplatsen där rutinerade Sebastian Ekängen, Skoghall och Markus Nilsson, Hårdton jagar tillsammans med Simon Levander från Eskilstuna.


I damjuniorerna bröt favoriten Lina Liljegren tävlingen efter två varv och lämnade fältet ganska öppet. Leder gör nu Elisabeth Brandt, Linjen två slag före Jasmin Hansson, Asarum.

 

I oldtimers herrar är det idel överraskningar i topp i ett jämt startfält. Jämt förutom i ledningen då för leder gör Göran Widlert, Jönköping med fem slag efter bra spel på 86 slag. Andraplatsen delas av Jens Bergström, Tuve och Göran Bengtsson, Perstorp. Men det är hela 17 personer inom 5 slag från tvåan.

 

I oldtimers damer leder mer väntat Linda Lundberg, Gullbergsbro på fina 85 slag. Hon är fem slag före ett koppel på tre spelare med Lena Nilsson, Pia Karlsson och Nora Fause. Noterbart är att oldtimers damer håller en högre klass i toppen än oldtimers herrar i år med hela 4 oldtimers damer som är bättre än tvåan i oldtimers herrar. 

 

I herrklassen är det också relativt överaskande namn i toppen. Man kan dock konstatera att det går bra för Jonköping så här långt. I delad ledning ligger Jönköpings Patrik Jönsson på 86 tillsammans med Henrik Arvidsson från Tuve. Ett slag efter ligger de andra två i Jönköpings tremannalag Erik Gustafsson och John Widlert. John var en av två som gick en perfekt 18-runda under inledningsdagen. Den andra som lyckades med detta var Lena Nilsson från Sjöviken.

 

I damklassen leder Frida Elmdahl, Växjö på 89 slag ett slag före Sara Karlsson, Olofström. Trea ligger Jenny Erlandsson, Laxen, ytterligare ett slag efter Sara. Efter dessa tre landslagemeriterade tjejer är det ett stort hopp ned till fjärdeplatsen där vi hittar Josefin Hansson från Asarum, åtta slag efter Jenny.

 

Jönköping leder med 8 slag över Skoghall i herrarnas tremannlagtävling. Tuve ligger ytterligare två slag efter. I damernas lagtävling ser det ut som om Gullbergsbros damer har avgjort. Med samma slagantal 260, som Jönköping har i ledningen bland herrarna så har de fyra oldtimers damerna imponerat stort.

 

Resultat

Bilder

 

Skribent: Hans Bergström
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png