Hoppa till sidans innehåll

Det var upplagt för en helsvensk final...

18 AUG 2012 18:16
Klara svenska ledningar i semifinalen förvandlades till snöpliga förluster
  • Skapad: 18 AUG 2012 18:16

Vi vet det sedan tidigare. I matchspel kan allt hända. Det har oftast inte varit en svensk specialitet sedan det infördes i VM och EM för några år sedan. Ett antal medaljer har vi fått men mera ofta har våra främsta spelare fått respass i de första omgångarna.

Men i år såg det ut som om herrjuniorerna skulle ändra på denna traditionen. Derice Shumilov Susoho och Markus Nilsson tog sig båda fram till semifinal på varsin halva. Där mötte Derice Philip Lau från Tyskland och Markus fick ta sig an Eetu Ikola från Finland.

Markus ledde med 3-0 efter tolv spelade banor men förlorade sedan fem av de sex sista. Derice ledde med 3-0 efter åtta spelade banor men resterande tio slutade 5 - 1 till Lau och tysk vinst med 5-4.

"Våra spelare började missa samtidigt som deras motståndare spelade närmast felfritt" säger en besviken svensk coach Lars Broddevall. "Det kändes lite avslaget att sedan se två svenskar göra upp om bronset när det var en final vi såg fram emot" fortsätter Broddevall. Bronsmatchen vanns av Markus Nilsson där han vände ett 4-1 underläge efter halva matchen till vinst med 6-5.

Guldet gick sensationellt till Eetu Ikola som slog  Philip Lau med 5-4. Matchen avgjordes på bana 18. Det måste vara en av de största framgångarna för finsk bangolf någonsin. Vi gratulerar våra grannar till guldet!

Bland tjejerna var det bara Lina Liljegren som vann en match men hon förlorade sedan  i kvartsfinalen mot tyska Vanessa Peuker. Vanessa tog sig sedan till final där hon förlorade mot Lara Jehle från Österrike.

Om vi summerar årets junior-VM kan vi konstatera att Sverige får godkänt med två silver och två brons. Men för att dela ut överbetyg hade vi nog behövt se den där guldfinalen som så snöpligt blev en bronsmatch.

Lau, Ikola och Nilsson

Lau, Ikola och Nilsson på prispallen. Foto: Lars Broddevall

Resultaten

Bilder Dag 3-4
Bilder alla dagar FOTO: Achim Braumgart Zink

Skribent: Bengt Svensson

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png