Hoppa till sidans innehåll
Bilden: Bengt Nejman, Sundsvall avgjorde 3-manna lagtävlingen med en spik på bana 18

DRAMATISKT NÄR SUNDSVALL VANN 3-MANNA GULDET

14 JUL 2017 19:26
Damklasserna redan avgjorda? Fortfarande jämnt i herrklasserna inför finaldagen.
  • Uppdaterad: 15 JUL 2017 21:32

Det blev en dramatisk avslutning på tredje dagen av OT-SM när 3-Manna lagtävlingen skulle avgöras. Sjöviken IF hade kopplat ett rejält grepp om guldet i 3-manna-lag inför den avslutande rundan. Ledning med hela 15 slag och saken såg ut att vara klar. Men som så många gånger förr i bangolf är inget givet förrän sista slaget är spelat. Sjöviken bjöd in både Sundsvall och Gullbergsbro i matchen igen efter att ha spelat sin klart sämsta runda på totalt 112 slag . Både Sundsvall och Gullbergsbro avslutade med sina klart bästa rundor med 96 respektive 95 slag. Sjöviken och Gullbergsbro var i mål på samma resultat när Sundsvalls sista gubbe Bengt Nejman kom till den kluriga sista banan. Förutsättningarna var glasklara. En spik av Bengt och guldet skulle gå till Sundsvall. Bengt som hade fyra raka tvåor på banan på sina senaste varv var iskall och satte den avgörande spiken och spelade därmed hem segern till Norrlandslaget.  Silvret gick till Sjöviken efter suddenseger mot Gullbergsbro.

I Sundsvalls vinnande lag spelade Bengt Nejman, Morgan Munther och Peter Söderlund


Imorgon är det dags för de två avslutande finalrundorna i den individuella tävlingen. I damklasserna ser guldstriden ut att vara avgjord, medan det fortfarande är jämnt i de båda herrklasserna.

Dagens spelare var de två klassledarna hos damerna vilka var totalbäst under den tredje dagens spel. Linda Lundberg, Gullbergsbro hade 58 slag och Lena Nilsson, Sjöviken, 60 slag på dagens dubbelrunda. Linda leder oldgirlsklassen med 28 slag och Lena har makalösa 52 slags ledning i damveteranklassen. 

Delad tvåa i Damveteranklassen ligger Sjövikens Linda Iversen och Asarums Ing-Mari Mattisson. Tre respektive åtta slag bakom dessa båda jagar Lena Brown, Spiik och Ulla-Britt Hessel, Enköping

Hos Oldgirlsen ser medaljfördelningen nästan klar ut redan, då det är stora differenser. Annelie Lundell, Malmö som ligger tvåa har 15 slag ner till trean Birgitta Malmgren, Ö-vik. Birgitta har i sin tur 12 slag ner till fjärdeplacerade Marie-Louise Tunmats, Örebro. Osvuret är dock bäst med tanke på vändningen i lagtävlingen.

I Herrveteranklassen har Lennart Jansson, Örebro fortfarande tag i taktpinnen. Lennart leder med fyra slag före Spiiks Bror Wallén som plockade tre slag på Lennart, varv 5-6. På tredje plats och sju slag efter Bror, ligger bäste Göteborgare Roger Njord, Gullbergsbro. Bakom är det ett koppel om fyra spelare som säkert vill blanda sig i medaljstriden.

Ännu tätare är det i Oldboysklassen. Sjövikens Peter Ericsson leder fortfarande men nu bara med ett slag före Mikael Karlsson, Tyresö och tre slag före klubbkompisen Per-Olof Isaksson. Medaljstriden kommer säkert att stå mellan dessa tre herrar då det är hela 12 slag ner till fjärdeplatsen.

Resultat OT-SM Göteborg

Bilder från dag 3  Foto: Lars Josefsson

 

Skribent: Jan-Åke Persson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-2 300x423.pngExtramaterial.
Att rapportera LOK-stöd, Fritidsbanken och strategisk plan
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png