Hoppa till sidans innehåll

DRAMATISK UPPLÖSNING NÄR MATCHSPELET AVGJORDES

05 JUL 2017 18:40
Oväntade segrare i Felicia Vikström, Uppsala och Magnus Mårtensson, Skellefteå.
  • Uppdaterad: 05 JUL 2017 19:25

Den direktsända matchspelsfinalen bjöd på dramatik. De båda finalerna var hela tiden jämna och aldrig skiljde det mer än två banor spelarna emellan. Spelarna var på damsidan de två juniorerna Jasmin Hansson, Asarum som hade chans på en SM-trippel och Uppsalas Felicia Vikström. På herrsidan var det Robin Andersson, Södertälje som stred i guldkampen framför kameran  mot Magnus Mårtensson, Skellefteå. 

 

I damfinalen spelade Jasmin Hansson mycket bra ifrån start men Felicia Vikström var cool och bidade sin tid. Medan Jasmin till en början firade varje lyckat slag med ett vrål så stegade Felicia bara direkt vidare till nästa bana, utan att till synes röra en min. När Jasmin hamnde i problem på klacken så kom Felicia in i matchen och började äta ikapp det urspungliga underläget. Men när Felicia väl hade vänt på steken och skulle till att stänga matchen, så ville det sig inte. Jasmin tog tillvara på chansen och tog matchen till sudden. Den blev dock kort då Felicia klarade enportaren medan Jasmin fastnade och sedan inte lyckades sänka. Bronset i damernas tävling gick till fjolårets silvermedaljör Rose-Marie Lönnqvist, Uppsala efter att hon betvingat Mosås Julia Sjöberg i bronsmatchen.

 

Här kan Magnus Mårtensson, Skellefteå BGK konstatera att SM-guldet är säkrat.

 

Herrfinalen var till den börjad välspelad och där motståndarens misstag direkt straffades. Ingen av spelarna lyckades dock rycka. Ungefär halvvägs in så blev missarna fler och med det ökade även ovissheten om hur det egentligen skulle gå. Inför bana 15 var matchen lika men Robin satt i planket men räddade sig snyggt med en tupptvåa. Därpå Magnus tur att spela och han gjorde på samma sätt - en i hindret och sedan en tupptvåa. Avgörande blev till sist bana 17 - hål i backen där Robin slog tre vilket Mårten straffade.På inslaget satte han sedan bollen och säkrade därmed guldet. Snygg uppföljning på silvret från slagspelet i SM 2015. För Robins del blev det andra silvret i årets SM. Därtill brons i lagtävlingen. Än värre var dock Jasmin Hansson som tog två guld och ett silver på årets SM i Borås. Bronsmedaljen i matchspelet på herrsidan till Mikael Karlsson, Tyresö sedan han varit starkare än Eric Bohlin, Uppsala i bronsmatchen. 

 

Resultat Matchspel SM Borås

Se direktsändningen i efterhand här

Foton

 

Omslagsbilden: Felicia Vikström, Uppsala efter att hon slagit iväg bollen i sudden som säkrade segern. 

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png