Hoppa till sidans innehåll

DRÖMFINAL MELLAN UPPSALA OCH SKOGHALL VÄNTAR IMORGON

04 JUL 2018 23:00
Kungälv och Tantogården gör upp om bronset. Södertälje och Sjöviken åter till division 1.
  • Uppdaterad: 04 JUL 2018 23:38

Det blir den väntade drömfinalen imorgon mellan Uppsala och Skoghall. Detta stod klart efter första dagens spel under Bangolf-SM i Landskrona. Det största fokuset under denna första dag låg ju så klart på avslutningen av Elitserien som för första gången avgörs under SM-veckan. Före dagens spel var ju den största frågan vilka två lag i trion Uppsala, Tantogården eller Skoghall som ska få spela morgondagens final. Skoghall visade från start att de absolut ville vara ett av de lagen. Samtidigt fick Tanto en riktigt tung första runda. Uppsala började också lite sämre än väntat men ändå hela 13 slag bättre än Tanto. Skoghall fortsatte med en fin andra runda. Tanto svarade upp med samma resultat som Skoghall. Uppsala spelade bättre men tappade ändå fyra slag på sina konkurrenter. Efter ännu en tung sista runda av Stockholmarna var saken klar att det blir Sveriges två bästa klubbar som möts i morgondagens final. Uppsala avslutade med en runda på helt fantastiska 145 slag (29.0 i lagsnitt). De plockade därmed hela 25 slag på värmlännigarna och blev dagens bästa lag.

bangolf.se tog ett snack med lagledarna för finalkombatanterna.

Christian Mellqvist, Skoghall berättade att han var mycket nöjd med dagen trots en lite svag avslutning.
-Jag tror att Uppsala har respekt för oss. Samtidigt vet jag att Uppsala kommer att spela på topp imorgon och det krävs att vi också gör det. Klarar vi det så har vi alla möjligheter att slå dom.

Uppsalas Carl-Johan Ryner var också han positiv inför finalen. 
-Jag är lättad att vi är klara för finalen. Det hade varit väldigt surt att missa den. De senaste två åren har nog Skoghall en liten plusstatistik på oss då det gäller filt. men nu slog vi dom här idag efter vårt fina sista varv. Givetvis har båda lagen stor respekt för varandra. Jag tycker att vi fått igång vår lagmaskin på ett bra sätt så jag hoppas och tror att vi ska klara av att bärga guldet imorgon. 

Bronsmatchen spelas mellan Kungälv och Tantogården. Efter dagens spel känns det som lite fördel för Kungälv. Västkustlaget gjorde en riktigt stark första dag och hade tredje bästa resultat. Sjöviken och Södertälje fick som väntat lämna Elitserien. Tyresö slutade femma och Jönköping sexa trots att man nollade för dagen.

Det har ju även tävlats individuellt under dagen. Här blir resultatrapporteringen något missvisande eftersom de som inte spelat i elitserien endast har spelat två rundor mot elitseriespelarnas tre.

I Damjuniorklassen har Uppsala Felicia Vikström öppnat riktigt starkt och leder på fina 31,0 i snitt. Felicia berättade -Just nu är det bara 3-manna laget jag fokuserar på. Det individuella spelet tar vi sen. Jag vann ju matchspelet på SM förra året, kanske är det dags att ta hem slagspelet nu.

I Herrjuniorklassen leder Skoghalls Rasmus Bergkvist före Jonathan Rydberg, Olofsröm och Södertäljes Jonathan Arab-Ekman. 

Hos Damseniorerna toppar lite överraskande Tantos Laura Fogh Henriksen. Laura som kommer från Danmark berättar om sin upplevelse av SM efter första dagen. 
-SM-veckan är en fantastisk upplevelse som inte har någon motsvarighet i Danmark. Motståndet här i Sverige är också av en helt annan kaliber än vad jag är van vid. Tänk att jag tävlar mot Karin Olsson och faktiskt matchar henne så här långt. Det gäller att njuta så länge det varar. Chansen att jag ska lyckas finns ju fortfarande.

Bilden: Tantogårdens Laura Fogh Henriksen i topp hos damerna.

Mattias Brännström, Skönsberg SK heter den oväntade ledaren i Herrseniorklassen. Mattias imponerade verkligen under dagens spel med serierna 27-29. Jag fick även ett snack med Mattias. På frågan om han var överraskad efter dagen svarade han. 
-Njae jag har spelat väldigt bra de senaste åren. Jag åkte hit med en förhopppning att vara top-10. Extra kul i år då alla Sveriges bra spelare finns på plats. Då får man ju verkligen ett kvitto på hur man står sig i konkurrensen. Det är ju mycket kvar av tävlingen men jag hoppas kunna hänga med i toppen hela vägen.

I damernas 3-mannalagtävling leder Uppsala överlägset. I herrarnas är det något jämnare men även där är det Uppsalaledning.

Resultat Elitserien

Resultat SM slagspel

SBGF Instagram

Bilder dag 1

Skribent: Jan-Åke Persson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag Bangolf 4 2021 hemsida.pngExtramaterial.
Finns inget extra material i denna tidning.
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0702517314
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png