Hoppa till sidans innehåll

EIRIK BRONSMEDALJÖR I MATCHSPELET

27 AUG 2016 20:46
Efter förlusten i semifinalen var Eirik den starkare i bronsmatchen.
  • Skapad: 27 AUG 2016 20:46

 

Nu har EM i Vizela avslutats och det blev stor framgång för Österrike. Vad sägs om individuellt guld både på herr- och damsidan i slagspelet, individuellt guld även i damernas matchspel samt ett silver för de österrikiska damernas lag?

Sverige fick nöja sig med silver för herrlaget, individuellt silver till Markus Nilsson i slagspelet samt ett brons till Eirik Seljelid i matchspelet. För damerna gick det sämre då Sverige inte hade någon framskjuten placering.

På lördagen som var den sista tävlingsdagen avgjordes matchspelet, där Sverige alltså knep ett brons genom Eirik Seljelid. I sina tre första matcher släppte Eirik mycket få banor till motståndarena, sammanlagt endast fyra stycken på tre matcher. I semifinalen väntade så tysken Dennis Kapke, och då blev det tvärstopp. Till bronsmatchen hade Eirik dock laddat om och kunde besegra sin italienska motståndare. Övriga svenskar hade det tungt. På damsidan åkte enda svenska deltagaren ut direkt i åttondelen, detta efter sudden mot det som skulle bli dagens bronsmedaljör. På herrsidan överlevde två spelare första omgången, och ställdes sedan mot varandra i åttondelen. 

Damernas matchspel vanns av Österrikes Elisabeth Gruber efter finalvinst över Jana Nakladalova från Tjeckien. På herrsidan tog Tyskland viss revansch för den mediokra insatsen i slagtävlingen där bästa tysk var tia. Det blev nämligen en heltysk final där Sebastian Heine besegrade Dennis Kapke. Därmed fick Tyskland på sista försöket med sig en individuell guldmedalj från Vizela. 

 

Österrikes Elisabeth Gruber överst på pallen med silvermedaljören Jana Nakladalova, Tjeckien till vänster och bronsmedaljören Maja Wicki, Schweiz, till höger. 

 

Resultat EM Vizela Matchspel

Foton Einar Mattsson

Foto Arrangören

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png