Hoppa till sidans innehåll

ELIAS KUNG PÅ FILTEN

03 AUG 2013 18:31
James Lindström, Umeå dubbelsegrare i Pojkar A
  • Skapad: 03 AUG 2013 18:31

Filten i USM avgjordes i ett Asarum som badade i sol. Då banorna är mycket svåra sattes ungdomarna på extra hårda prov i värmen. Uppmaningarna från föräldrar och ledare om att dricka ordentligt och ofta hördes titt som tätt.

Den som behärskade de tuffa förhållanden bäst var fjolårets dubbelsegrare på USM Elias Zachariassen, Kulladal. Elias spelade fantastisk bangolf och segrade i Pojkar B på kanonfina 138 slag (34,5 i snitt) över de fyra varven. Det var en skön revansch för Elias som "bara" kom tvåa på EB:n. Elias som är en bangolftalang utöver det vanliga visade verkligen att hans idoga träning ger resultat. Elias tränar stenhårt flera timmar varje dag och detta kombinerat med hans spelförståelse gör honom svårstoppad när han får sitt spel att stämma. Silver och brons efter Elias gick till Linus Larsson, Hårdton och EB segraren Amir El-Quchani, Trollhättan.

En annan som kan känna sig riktigt nöjd med sitt USM är Umeås James Lindström. James som vann EB:n i torsdags tog även hem segern på filten. James vann Pojkar A på fina 39,5 i snitt. Simon Gustafsson, Perstorp lyckades hålla undan för Kalmars Jonathan Karlsson-Rosengren i silverstriden.

I Pojkar C fick bangolfsverige se ett nytt löfte. Det var Hårdtons Lucas Larsson som efter en chocköppning med 31 slag på första rundan lyckades hålla undan från Gullbergsbros mer rutinerade Alexander Njord. Bronset gick till sist till Växjös unge Didrik Ahlqvist efter en hård fight med Jonathan Rydberg från Olofström.

På tjejsidan är det lite tunnare deltagarmässigt. Detta förringar dock inte de duktiga tjejernas prestationer. Felicia Vikström, Umeå spelade jämnt och stabilt i Flickor A och segrade på fina 44,8 i snitt.

Även Jennifer Göransson, Perstorp i Flickor B var jämnheten själv och tog hem guldet efter att ha snittat 43,3. Här kom hemmatjejen Wilma Harrysson på silverplats. Bronset gick till Josephine Nielsen, Uddevalla

Jennifer lillasyster Julia Göransson, Perstorp ville inte vara sämre än storasyster och segrade följdaktligen därmed i Flickor C. Julia avslutade med en suverän 44 runda.


Trots en och anna besviken min eller tår på någon kind så är det härligt att se gemenskapen ungdomarna har. Kul är det också att se hur det highfivas och kramas när någon lyckats med något bra slag eller tagit en bra placering.

Hårdtons IK tog efter en tuff kamp med Perstorp och Umeå hem titeln bästa USM klubb efter att ha samlat ihop 14 poäng.

Som vanligt svarade Asarum för ett helt perfekt arrangemang.

Resultat USM Filt Asarum

Bilder Filt

Skribent: Jan-Åke Persson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png