Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jan Strandberg Olofström i Örebro

ELITSERIEN STARTAR I HELGEN

09 MAJ 2014 10:40
Skall det bli tio raka segrar för Uppsala BGK?
  • Skapad: 09 MAJ 2014 10:40

Det finns nog få som tror på något annat inför elitseriens premiäromgång på Örebros svåra filt i helgen. Det ser ut som om vädret kommer att kunna ställa till med en del problem då prognosen lutar åt regn framför allt under söndagen.

Vi fick en kort pratstund med Uppsalas ankare Carl-Johan Ryner i ett regnigt Örebro. Carl-Johan tycker inte att möjligheten att vinna det 10nde raka guldet i Elitserien ger någon extra motivation utan det som motiverar är just att vinna oavsett hur många raka guld man har i bagaget inför serien. Han tycker att förberedelserna för laget har varit bra och att de gamla i laget måste skärpa sig nu när Andreas Cederholm är med och visar hur man skall spela filt.


Carl-Johan har inte riktigt den träningsmängden i kroppen han hade önskad inför serien på grund av mycket arbete med renovering av banor i Uppsala, men vinsten i Enköping för två veckor sedan visar att formen sitter hyfsat ändå. Han tror att de två röda lagen (Skoghall och Tanto) blir de vassaste utmaningarna till segern i år, med Kungälv som lite outsider om de får till det på filten. Av nykomlingarna tror han mest på Örebro då de börjar på hemmaplan och har starka filtspelare, medan Olofström troligen får det tufft i år resonerar han vidare.

 

I helgens omgång tror Carl-Johan att de redan etablerade spelarna kommer att dominera då det är svårt för mindre etablerade att slå sig fram på en så pass svår filtanläggning som Örebros filt är. Säsongens mål är som vanligt att vinna Europacupen som i år går på EB i Tyskland.


Tävlingen kan följas online hela helgen på nedanstående länk. Till höger finns även länkar till de andra serierna som också startar i helgen.

 

Resultat

Skribent: Hans Bergström
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png