Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jonas Gustafsson Patrik Jönsson vid torsdagens träning i Örebro

ELITSERIEN STARTAR I ÖREBRO

08 MAJ 2015 07:30
Hur långt når Jönköping i återkomsten?
  • Skapad: 08 MAJ 2015 07:30

I helgen är det dags att dra igång 2015 års upplaga av Svenska Serien. För många bangolfare är just seriespelet säsongens höjdpunkt så det är många som är rejält laddade. Som vanligt består seriespelet av tre omgångar i vilka alla möter alla.

Filtomgången i elitserien spelas precis som i fjol på krävande Trängen i Örebro. Hemmalaget fixade i fjol nytt kontrakt med ett nödrop och står nu inför det svåra andraåret i en ny serie:

- Flera underpresterade dock i fjol, så det finns förhoppningar, även om vi har tappat Mikael Nieminen, säger Örebros lagledare Robert Gustavsson. Han berättar vidare att det har skett en del förändringar på anläggningen:

- Vi har bytt skivor och filt på några banor så de uppför sig lite annorlunda mot i fjol. Klacken som ligger som bana 16 verkar klurigare än tidigare och får nog ännu större betydelse.

Då ska man veta att bana 17 på Trängen är en riktig matchvändare i form av en örkelljunga med green.
- Örkelljungan är svår, tycker Gustavsson, eftersom den dels inte tål så mycket, dels lutar banan åt höger. Med en så krävande avslutning är det upplagt för nerviga upplösningar i många av matcherna.  

Örebro behöver dock inte känna något favorittryck i serien. Det faller helt och hållet på Uppsala som har dominerat elitserien i över ett decennium. Då man inte har drabbats av några spelarförluster får Uppsala favorittipsen även detta år. Eller som Robert Gustavsson säger:

- Uppsala blir nog svårslagna oavsett vilket lag man kommer med. Annars är det rätt öppet och jag tror att de andra lagen kommer att stjäla poäng av varandra så att Uppsala får ett försprång igen.

Om det är några som förväntas kunna utmana Uppsala så är det Skoghall och Tantogården. Värmländska Skoghall har till i år förstärkt laget med Fredrik Tagesson från Olofström. Även Tantogården har hittat en påläggskalv i söder då Elias Zachariassen, tidigare i Perstorp, har anslutit. Ett avbräck för Tantogården är dock att Gustav Björnberg är skadad i en arm och missar första omgången. 

Nykomlingar brukar kunna starta serier starkt. Årets båda nykomlingar, Jönköping och Tyresö nämns med respekt av övriga lag. Tyresö har dock en tunn trupp men när det stämmer för det blåklädda gänget så har man spelare av yttersta klass. Jönköping var en stormakt i mitten av 00-talet och utmanade då Uppsala under några år. Nu har man lite nytt spelarmaterial och Patrik Jönsson (bilden) hade en urstark fjolårssäsong vilket inte minst utmärkelsen Årets Bangolfare 2014 visar.

- Det känns riktigt bra att vara tillbaka och det känns faktiskt som om vi är tillbaka där vi hör hemma, säger den tidigare landslagsmannen Jonas Gustafsson, innan han berättar att målet denna säsong först och främst är att säkra nytt kontrakt.

- Nyckeln till att klara det, blir filtomgången i Örebro, avslutar Gustafsson.

 

Av de båda division 1-serierna känns söderettan på förhand betydligt tuffare. Sjöviken framstår som favorit då man har behållit spelarna från fjol och dessutom förstärkt i form av Fredrik Wallin, tidigare i Olofström. Just Olofström trillade ut söderettan men har både tappat och fått nya spelare sedan dess. Askim har god bredd men frågan är om toppen räcker till för att utmana om seriesegern.

Norrettan beger sig till Lindö utanför Norrköping där Hagas banor ligger. I serien blir det i år Sundsvallsderbyn då Skönsberg tagit steget upp från tvåan medan Sundsvall i fjol spelade i elitserien. Utav dessa torde Sundsvall ha bäst chanser att blanda sig i toppstriden. Andra starka lag i serien ser på förhand MGK 49 Nyköping och Eskilstuna ut att vara. 

 

Resultat Elitserien

Resultat Division 1 Norra

Resultat Division 1 Södra

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png