Hoppa till sidans innehåll

ETT SILVER FÖR SVERIGE I LAGTÄVLINGARNA

20 AUG 2015 19:05
Tyskarna för svåra för herrarna. Tjeckien hade superreserv i damernas bronskamp.
  • Skapad: 20 AUG 2015 19:05

Sverige får med sig en lagmedalj hem från VM i Lahti. Detta då de svenska herrarna förlorade guldkampen mot Tyskland. På damsidan satte ett starkt spurtande Tjeckien stopp för Sveriges bronsförhoppningar.

 

På herrsidan blev Tysklands marginal till slut ganska liten. Det var dock aldrig riktigt nära att de blågula skulle jaga ikapp tyskarna. 13 slags ledning inför det avslutade filtvarvet innebar att det svenska spelarna skulle behöva ta två slag var. De svenska spelarna pressade vad man kunde men tyskarna stod upp bra. Mot slutet var marginalen neråt fem slag och då den tyske avslutaren spelade mycket bra uteblev den där riktiga spänningen. Tyskland försvarade därmed sitt guld från Bad Münder. En av de svenska spelarna är tämligen övertygad om att guldet förlorades på banan Salzburger V på EB-anläggningen.

- Vi måste ha tappat hur mycket som helst där, suckar spelaren.

 

Marcel Noach, när han säkrat guldet till Tyskland.

Marcel Noack efter att han säkrat guldet för Tyskland. 

 

Damlaget får lämna Lahti utan medalj. Precis som i senaste VM för två år sedan var Sverige inblandat i en medaljstrid där varje slag var oerhört viktigt. Och precis som senast hamnade Sverige utanför pallen. Detta sedan Tyskland genom riktigt bra spel sista filtvarvet i praktiken avgjort tävlingen. På samma sätt kändes Schweiz som ohotade tvåor. Även om de började sista varvet lite skakigt så var inget annat land riktigt nära dem. Sverige hade bronspositionen men tappade på allra sista varvet på EB:n. Detta efter en hård kamp mot både  Tjeckien och Österrike där det till slut var Tjeckiens inbytta reserv Eva Libigerová som genom en urstark sista runda på 20 säkrade bronset, tre slag före Sverige och ytterligare ett före Österrike.

 

Eva Tjeckien

Eva Libigerová kom in som Tjeckiens reserv och spelade mycket bra. Här firar hon en spik på det sista varvet. 

 

Tittar man på de individuella prestationerna på damsidan så saknas de där riktigt låga EB-varven. 21 är lägsta medan till exempel Tjeckiens alla fyra spelare hade varsitt 20-varv. Sverige saknar också en individuell spelare i den absoluta toppen och då blir det svårt att hävda sig även lagmässigt. Även på herrsidan saknas de riktigt topprestationerna på EB:n. Bästa svenska spelare är 18:e på den raka EB-listan.

 

Marielle pekar

Pekar det ändå svagt uppåt för Sverige? Marielle Svensson ser dock tveksam ut under lagspelets upplösning. 

 

Nu gäller det för de svenska spelarna att slicka såren och ladda om till imorgon när det individuella slagtävlingen ska avgöras. Särskilt på herrsidan ser det ljust ut med flera spelare i toppen medan damerna behöver få till stabilt, högklassigt spel under alla fyra varv för att möjligen kunna blanda sig i toppstriden.På fredagen väntar först en kombirunda och därefter yttlerligare en för de bäst placerade. Efter två de kombirundorna imorgon så koras slagspelsmästarna. 

 

Morgondagens spel är också viktigt då det gäller att där kvalificera sig för lördagens matchspel. Efter morgondagens två första varv är det de 32 bästa herrarna och de 16 bästa damerna som är klara för spel på VM:s sista dag. 

 

Resultat VM Lahti

Damer, lag

1. Tyskland   484

(Jasmin Ehm, Anne Bollrich, Stefanie Blendermann, Melanie Hammerschmidt)    

2. Schweiz   505

3. Tjeckien 510 

4. Sverige 513

5. Österrike 514

6. Italien      535

 

Herrar, lag

1. Tyskland    906

(Oleg Klassen, Alexander Geist, Achim Braungart Zink, Walter Erlbruch, Dennis Kapke, Marcel Noack, Sebastian Piekorz)    

2. Sverige       915

3. Tjeckien     941

4. Österrike    950

5. Finland    1 000

6. Schweiz  1 001

 

Resultat VM Lahti

Bilder VM Lahti

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png