Hoppa till sidans innehåll

FAVORITERNA HÖLL TILL GULD I MIXED-SM

22 OKT 2017 17:20
Ingen gulddramatik men hårda bronsfajter.
  • Uppdaterad: 22 OKT 2017 18:30

Carl-Johan Ryner, Uppsala fixade på Mixed-SM sin saknade guldmedalj och kan nu ståta med att ha vunnit allt på seniorsidan. Ihop med Karin Olsson, även hon Uppsala, triumferade de i den öppna klassen. I oldtimerklassen var de länge ovisst och med omkastningar i toppen. På de sista varven visade dock Malmös Annelie Lundell i par med Tyresös Magnus Westerberg bäst stabilitet och drog ifrån övriga konkurrenter. Därmed blev det två favoritsegrar vid Mixed-SM. 

 

I den öppna klassen stod James Lindström, Tantogården ihop med Laura Fogh Henriksen, Jönköping för en helgjuten insats och hade länge ett visst häng på Uppsaladuon. Man stod för en imponerande insats och tog ett mycket välförtjänt silver. Man hade dock inte riktigt den stabiliteten på de låga rundorna som hade krävts för att utmana om guldet in på de sista banorna. Om bronset var flera par med i leken under den åtta varv långa tävlingen. På det nästsista varvet utkristalliserades dock en kamp mellan Tantogårdens Jennifer Göransson / Alexander Dahlstedt å ena sidan och Robin Andersson, Södertälje / Rose-Marie Lönnqvist, Uppsala å den andra. De sistnämnda såg ut att kunna rycka på det nästsista varvet, men så plockade Tantogårdsspelarna tillbaka och med 18 banor kvar var det helt lika. En jämn kamp följde men så fick Göransson / Dahlstedt några slags ledning vilket man kunde försvara på de sista banorna. 

 

 

Precis som segrarna i den öppna klassen var det Annelies och Magnus att göra färre höga rundor än motståndarna som fällde avgörandet. Paret var visserligen uppe på svart en gång, men övriga konkurrenter var det minst tre gånger.  Bakom Annelie och Magnus var det tre par inom fyra slag när det sista varvet inleddes. Då plockade Sjövikens rutinerade par Lena Nilsson / Mats Olsson fram storspelet och stänkte in en silverkantad 30-runda. Det knäckte övriga medaljkonkurrenter som hade det betydligt tuffare. Till slut hade Mikael Karlsson chansen att säkra bronset på inslaget men bommade. Hans spelkamrat Illi ordnade dock upp det och fixade särspel mot Örebros Marie-Louise Tunmats och Lennart Jansson. Tvåportaren ligger som bana ett och i det andra hindret hamnade Lennarts boll. Mimmi hade läge att sänka via sargen men bollen smet förbi. En trea och då skulle Mikael Karlsson ta en säker tvåa. Det gick sådär. Även hans boll hamnade i hindret men rullade ut till öppet läge. Det läget tog Illi tillvara på och plockade hem bronset.

 

Resultat Mixed-SM

Bilder lördag

Bilder söndag

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-2 300x423.pngExtramaterial.
Att rapportera LOK-stöd, Fritidsbanken och strategisk plan
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png