Hoppa till sidans innehåll

FEMTE RAKA FÖR UPPSALA?

01 OKT 2014 17:44
Svenska mästarna siktar på att försvara sin titel när Europacupen avgörs i tyska Schrieshem
  • Skapad: 01 OKT 2014 17:44

Som vanligt tar vi definitivt farväl av utomhussäsongen genom Europacupen. Dennna gång spelas tävlingen på EB i Schriesheim i centrala Tyskland.

Uppsala är ett av tre lag som försvarar de svenska färgerna. De andra två lagen är Tantogården i herrtävlingen och BGK Linjen som debuterar i Europacupen för damer.

Uppsala BGK har dominerat Europacupen de senaste åren och kan i Schriesheim ta sin femte raka titel. Som vanligt så utmanas de svenska mästerna i första hand av Hardenberg från Tyskland. Det tyska laget som har bröderna Erlbruch som sina mest namnkunniga spelare skulle nog få svårt att svälja ännu en förlust mot Uppsala. Tyskarna har bland annat förberett sig genom att lägga en bundesligaomgång i Schriesheim.

Vi fick en pratstund med Tantogårdens Gustav Björnberg som säger att banorna är lätta. Ett lagsnitt på runt 20 slag kommer att krävas för vinst. Det finns enligt Gustav en svår bana och två andra som kan ställa till problem men i övrigt ska det vara spik. "Det kommer att slås något världsrekord under denna tävlingen" spår Gustav.

De svenska damerna har haft svårt att hävda sig i Europacupen när de ställt upp de senaste åren. Men vi kan hoppas att BGK Linjen med rutinerade Annelie Lundell i spetsen ska kunna vara med och slåss om medaljerna.

Träningsförutsättningarn har varit de allra bästa och enligt Gustav Björnberg har inte banorna varit svåra att lära sig så han tror inte att tyskana ska ha särskilt stor fördel av hemmaplan.

Det finns ytterligare en svensk representant på plats i Schriesheim. Det är Magnus Lundin som fått förtroendet att vara en i domarteamet.

Tävlingen spelas över nio varv fördelat på tre varv per dag.

Länk till resultaten

Skribent: Bengt Svensson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png